17.1.17

ΟΔΟΣ: 1+1 για τον Ρωμαίο και Ιουλιέττα




Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός
για την όπερα του Σαββάτου

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ | SOLD-OUT
Η προσφορά 1+1 των 20 εισιτηρίων για 40 άτομα (7,5 € το άτομο) έχει εξαντληθεί. Λόγω αυξημένης ζήτησης δημιουργείται ένας δεύτερος εκπτωτικός κατάλογος των 10,00  ανά άτομο αντί 15,00  μαζί με το κουπόνι της ΟΔΟΥ. 
Επιπλέον, από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Ορεστειάς» κ. Λαζάρου Ζήση, βεβαιώνεται η προθυμία διευκόλυνσης οικονομικά ασθενέστερων ατόμων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση του Σαββάτου.


Οι 20 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση (τηλ. 2467029638 e-mail: odos-kst@otenet.gr) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 € στην τιμή των 15,00 € (δηλαδή 7,5 € το άτομο) για την όπερα Roméo et Juliette (Ρωμαίος και Ιουλιέττα) του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ. Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι 1+1 της ΟΔΟΥ (του φύλλου 869 που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017) την ημέρα της αναμετάδοσης το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.
Ευγενική προσφορά της ΟΔΟΥ



Διαφημιστικό τρέϊλερ

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν πέρσι στη Μανόν, σμίγει ξανά στην όπερα του Charles-François Gounod (1818-1893) «Roméo et Juliette», βασισμένης στο ομώνυμο έργο του Shakespeare. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Met, την οποία θα έχει την ευκαιρία το καστοριανό κοινό να απολαύσει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέττας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.


Η σκηνή των διαξιφισμών από την τρίτη πράξη

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας του Σαίξπηρ βασίστηκε ο Γκουνώ για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από τον γαλλικό ρομαντισμό, ο Γκουνώ δίνει στην όπερα μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας τέσσερα αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Σαίξπηρ.

Ο Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ (Charles-François Gounod) ήταν γάλλος συνθέτης, γνωστός για τη μελοποίηση του Άβε Μαρία, τις όπερες Φάουστ και Ρωμαίος και Ιουλιέττα, καθώς και πλήθος άλλων θρησκευτικών έργων και τραγουδιών. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 17 Ιουνίου 1818 και απεβίωσε στο Σαιν-Κλου της Γαλλίας στις 18 Οκτωβρίου 1893.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», η οποία στo διάλειμμα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί. Διάρκεια παράστασης 2:56’ (συμπεριλαμβάνεται ένα διάλειμμα 30 λεπτών).



(α) Νύκτα Υμεναίου | Nuit d’hyménée, από την τέταρτη πράξη



(β) Νύκτα Υμεναίου | Nuit d’hyménée, από την τέταρτη πράξη


ΤΕΙ Καστοριάς |21 Ιανουαρίου 2017 | 19:55 

Διεύθυνση: Gianandrea Noseda. Σκηνοθεσία: Bartlett Sher. Λιμπρέτο: Jules Barbier / Michel Carré. Ιουλιέττα: Diana Damrau, Ρωμαίος: Vittorio Grigolo, Μερκούτιος: Elliot Madore, Στέφανο: Virginie Verrez, Αδελφός Λαυρέντιος: Mikhail Petrenko. Κοστούμια: Catherine Zuber, Φωτισμοί: Jennifer Tipton, Χορογράφος: Chase Brock.

Τιμές εισιτηρίων:
•15,00 € κανονικό εισιτήριο.
• 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
• 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ» του φύλλου 869, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. Είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.



Ah! lève-toi, soleil | Α! Σήκω ήλιε, από την δεύτερη πράξη.

* * * 
Σημειώνεται ότι ο Nabucco του Βέρντι, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένα στην Καστοριά στις αρχές Φεβρουαρίου. 

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ