28.9.16

Erasmus+



Το Εργαστηριακό Κέντρο Καστοριάς, στα εργαστήρια του οποίου πραγματοποιούνται τα μαθήματα ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών Λυκείων) του νομού μας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για αναβάθμιση του επιπέδου της παρερχόμενης τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές επιδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Erasmus+ με τίτλο “New skills acquisition for VET students” .
Το πρόγραμμα αφορά στην υποστήριξη της κινητικότητας ατόμων, όπως οι μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης, προσφέροντας στους καταρτιζόμενους μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία (την πρώτη εργασιακή τους εμπειρία) σε μια ξένη χώρα.
Συμμετείχαν 36 (τριάντα έξι) μαθητές και μαθήτριες και 6 (έξι) συνοδοί καθηγητές. Το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποιήθηκε η επαγγελματική κατάρτιση στη Ρώμη και τη Σικελία και το σχολικό έτος  2015-2016 στη Λισαβόνα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, προσέφερε στους καταρτιζόμενους μοναδική ευκαιρία:
• να αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στον τομέα εκπαίδευσής τους,
• να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες,
• να έρθουν σε επαφή με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό και
• να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Μαθητές και συνοδοί καθηγητές βρέθηκαν σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβάλλον. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία, μουσεία, αξιοθέατα, να συναναστραφούν με τους κατοίκους, να αποκτήσουν νέους φίλους.
Το σύνολο των εξόδων (μετακινήσεις, πρόγραμμα κατάρτισης, διαμονή σε ξενοδοχείο και διατροφή) καλύφθηκαν από το πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν με επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες αλλά και εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 833


Σχετικά: Επαγγελματική κατάρτιση στην Ισπανία ομάδας μαθητών των ΕΠΑ.Λ Καστοριάς & Άργους Ορεστικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ