18.7.16

Transport & Environment

«H ανεξέλεγκτη αύξηση των εκπομπών της ναυτιλίας και της αεροπορίας θα εκτροχιάσει τις προσπάθειες στο Παρίσι να κρατηθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από 2C. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να οδηγήσει σε στόχο μείωσης των εκπομπών για τους δύο αυτούς κλάδους εναρμονίζοντας τους με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε στην Guardian, ο (καταγόμενος από το Άργος Ορεστικό) κ. Σωτήρης Ράπτης, υπεύθυνος πολιτικής για τη ναυτιλία και αεροπορία στην Transport & Environment, σχολιάζοντας τη διαρροή επιστημονικής μελέτης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ενώ στους New York Times δήλωσε: «H ανεξέλεγκτη αύξηση των εκπομπών της ναυτιλίας και της αεροπορίας θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ομαλής προσαρμογής για τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας και θα θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια μείωσης εκπομπών ρύπων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που θα συνέβαλε στον περιορισμό της παγκόσμιας υπερθέρμανσης».

Η Transport & Environment έχει έδρα τις Βρυξέλλες και είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκόσμια για βιώσιμες μεταφορές. Συμμετέχει στη νομοθετική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 826.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ