9.7.16

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε Διευθυντά,

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας σας ΟΔΟΣ αριθ. 825 της 3 Μαρτίου 2016 διάβασα με πάρα πολύ προσοχή αλλά και επιμέλεια το ερώτημα που έκανε η βουλευτής του νομού μας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αντωνίου προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εσωτερικών με θέμα «Αιφνίδια και ριζική αλλαγή της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για το κτήριο Μαθιουδάκη».

Δεν μπορώ λοιπόν να σας κρύψω ότι από την προσεκτική ανάγνωσή του μου προέκυψαν και εύλογες απορίες και ένα βασικό ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μια ειλικρινής απάντηση.

-Σε τι αποσκοπεί και ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί το ερώτημα της κυρίας Μαρίας Αντωνίου, ειδικότερα με όσα αναφέρονται στην πρώτη και την δεύτερη παράγραφό του.

Με την τρίτη να την εξαιρώ από τις απορίες μου γιατί πράγματι εκφράζει όχι μόνον την δική της ανησυχία, αλλά όλων μας για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με την ακύρωση της πρώτης απόφασης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με την στέγαση της Αστυνομικής διεύθυνσης, που πράγματι ταλαιπωρεί η υπάρχουσα κατάσταση και τους αστυνομικούς υπαλλήλους και το κοινό για πάρα πολλά χρόνια.

Κύριε Διευθυντά,

Τελικά η κυρία Αντωνίου θα πρέπει να απαντήσει αν την ικανοποιεί το γεγονός της διάσωσης του στρατώνα του Μαθιουδάκη και αν αποδέχεται ότι αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης ή όχι.
Γιατί με τα συμφραζόμενα στην πρώτη και την δεύτερη παράγραφο θέτει σε αμφισβήτηση και την απόφαση του ΣτΕ και την απόφαση του ΚΣΝΜ που αποφάσισε την ριζική ανατροπή της πρώτης απόφασής του με το να εκφράζει την άποψη πως είναι αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης και επομένως θέτει σε αμφισβήτηση την νομιμότητα των αποφάσεων αυτών.  Όμως για ποιον άραγε σκοπό;

Κύριε Διευθυντά,

Πιστεύοντας πως έχω εκφράσει με σαφήνεια τις απορίες μου για το εν λόγω θέμα χωρίς και ασφαλώς να αμφισβητώ το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και αυτές της κυρίας Αντωνίου, θα έλεγα ότι δεν θα υπάρχει κανένας από τους πολίτες αυτού του τόπου που δεν θα ήθελε οι βουλευτές, που εκλέγει με την ψήφο του, να βάζουν πάνω από όλα, και μόνον, τα συμφέροντα του τόπου τους, πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν τον Πολιτισμό και την Ιστορία του, και όχι με στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, τα κομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Με εκτίμηση

Θανάσης Μπατσόπουλος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 826

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ