1.6.16

Λόγος & Αντίλογος

Τί … έπαθαν οι αγρότες από τους μορφωμένους

Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης που κατάγεται από τον Κρόκο Κοζάνης, στο υπ’ αριθ. 821 φύλλο της ΟΔΟΥ με ημερομηνία 28. 1.2016,  ασχολείται με το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών, μ’ ένα άρθρο του πέρα για πέρα άστοχο, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό κατά των γεωργών, προφανώς και των γονέων του, τους επιρρίπτει ευθύνες, και μάλιστα τους αποκαλεί χαϊδεμένα παιδιά όλων των κυβερνήσεων, προνομιούχους, αριστοκράτες, γιατί οδηγούν μαύρες λιμουζίνες και πίνουν τον καφέ τους στο Χίλτον. Απορρίπτει τα δίκαιά τους, όταν τους παραβάλει με τους αδύναμους ψιλικατζήδες της Κυψέλης των Αθηνών, οι οποίοι δεν έχουν τρακτέρ να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, και ξεχνά την ομώνυμο Κυψέλη του Γράμμου που ζουν μόνο αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Αν ξέρατε πόσοι τέτοιοι υιοί αγροτών επιστήμονες, ακόμη και γεωπόνοι και προχθές υπουργοί, πήραν φόρα και με χλευασμό και ασεμνότητα και  ατάκες του στυλ “φοροφυγάδες” και “αγροτοπατέρες”, “πρέπει να μπουν και φυλακή ως φοροφυγάδες” κ.ά. Ο ίδιος ο υιός, τώρα ως φοροτεχνικός, ζητεί να φορολογηθεί το επιπλέον οικογενειακό εισόδημα ως τεκμαρτό. Προκαλεί τον πατέρα του που βρίσκεται στις κινητοποιήσεις.
Αγαπητέ κ. Μανδραβέλη, οι αγρότες είναι σαράντα χρόνια στον δρόμο. Αν θυμάσαι από τον Ανδρέα τον μεγάλο οικονομολόγο που έλεγε: Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μικρομεσαίος, κοκ. Τότε ο Ανδρέας έβαλε τους αγρότες υπουργούς:  Κουλουριάνος, Λάζαρης, Γεννηματάς, ο τσάρος Αρσένης, Σημίτης, Τσοβόλας, Παπαντωνίου, Παπαδόπουλος, Χριστοδουλάκης, Δρυς και άλλους ουκ έστιν αριθμός… για να λύσουν τα προβλήματά τους.
Ο μεγάλος οικονομολόγος κατά τον οικονομολόγο Αθ. Κανελόπουλο –γυναικολόγος εξ αιτίας της εξωπολιτικής διαγωγής, αφού ξόδεψε τα έτοιμα 4,50 δις του Ράλλη έδωσε διπλό μισθό στους υπαλλήλους και 500 εκατομμύρια τους μεγάλους προϊσταμένους ΔΕΚΟ δώρα. Θυμάσαι τι πήραν οι αγρότες; Δεν λέγεται τι πήραν. Έφαγαν με την σέσουλα τη Δεξιά και τους φύτευσε τον συνδικαλισμό. Τους χώρισε σε τρία καφενεία και τρώγονταν οι γονείς με τα παιδιά. Τότε άρχισε να δανείζεται και όταν τον είπε ο καθηγητής Μπέης «Πρόεδρε μεγάλο το χρέος» απήντησε με ευκολία: «Όλες οι χώρες έχουν χρέος».
Την δεύτερη φορά που την έπαθαν οι αγρότες των μπλόκων ήταν όταν ο Σημίτης, έβγαλε από τα γραφεία τα κομματόσκυλα και τα έστειλε στην επαρχία με το ψέμα του Χρηματιστηρίου ότι θα φθάσει στις 7000. Τα αποτελέσματα γνωστά.
Και την τρίτη φορά ο νέος λαϊκιστής, πάλι της αριστερής πλατφόρμας- ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ έταζε λαγούς με πετραχήλια.
Όπως βλέπεις αγαπητέ κ. Μανδραβέλη, ύστερα από 36 χρόνια οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να είναι στον δρόμο, αυτή τη φορά και παππούδες, μεσήλικες, έφηβοι και εγγόνια. Από τη στιγμή που έφυγαν οι γνωστοί οικονομολόγοι Ζολώτας, Πεσμαζόγλου, Κανελλόπουλος κ.ά. και μας ήρθαν οι Ανδρέας, Σημίτης, Λάζαρης, Βαρουφάκης και άλλα συντροφικά αστέρια από τις δυό οικονομικές σχολές το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΑΣΟΕ του Πειραιώς, είμαστε εδώ, στον χαμό.
Από τα κανάλια ακούστηκε επανειλημμένα ότι 158 καθηγητές πανεπιστημίου στηρίζουν τον κ. Τσίπρα.
Οι περισσότεροι είναι παιδιά των γεωργοκτηνοτρόφων, γιατί παράγει ο αγρότης εκτός από τα γεωργικά προϊόντα και μορφωμένους και καθηγητές, οι οποίοι χωρίς κανένα δισταγμό, υπάλληλοι όντες του κράτους κι όχι κάθε αρχηγού κόμματος, εκτέθηκαν. Ούτε οι στιλβωτές υποδημάτων κοινώς λούστροι δεν αποκαλύπτουν το υψηλότερο δημοκρατικό καθήκον: την ψήφο του πολίτη, τον εαυτό τους. Γιατί άραγε;
Από τα παιδιά τους, τα μορφωμένα και με κομματική ταυτότητα από το 1980 μέχρι σήμερα, τρία μνημόνια ψήφισαν γνωστοί λαϊκιστές, συντροφικά στην αρχή με το ΠαΣοΚ, σήμερα κατά 90% αναμεμειγμένοι με τον ΣυΡιζΑ. Οι κομπάζοντες και σύντροφοι λαϊκιστές, δηλώνουν συνεχώς ότι είναι οι άνθρωποι του λαού. Αυτή τους η ατάκα είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Δεν ξεχνιέται ο ρόλος τους από το 1942 μέχρι σήμερα τι έκαναν στον τόπο αυτό. Τώρα δεν ξαναβγαίνουν στα βουνά. Έμαθαν και έπαθαν πολλά και κάθονται απέναντι. Ξέρουν τι ζητούν και θα το πάρουν.
Τους κατονομάζετε με διάφορα παλιά συνθήματα, ότι είναι καπελωμένοι από άλλους, φοβόσαστε να μη τους χάσετε. Αυτοί θέλουν να παραμείνουν στα χω-ριά τους και με την δουλειά τους.
Πόσο πονάει το ψέμα! Το χειρότερο. Τα παιδιά να κοροϊδεύουν τους γονείς τους. Αυτός ο σεβασμός που χάθηκε από την κοινωνία με πρωταγωνιστές τους (παρα) μορφωμένους, την πιο υπεύθυνη κοινωνία για την ανέλιξη κάθε χώρας.
Όλη η Ελλάδα πήρε ένα γερό μάθημα από την εξαιρετική στάση των αγροτών στην αθηναϊκή σύρραξη. Συμπεριφορά άριστη χωρίς προκλητικά επεισόδια και απάντησαν με σύνεση και αξιοπρέπεια. Αυτό να διδαχθούν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες οι οποίες χρόνια από το 1982 κατέστρεψαν τις πόλεις, τους καταστηματάρχες, χρωματίζουν τα ντουβάρια με τις βωμολοχίες των; Γιατί δεν ξέρουν με τι κόπο γίνεται κάθε έργο. Με την εξευτελιστική μάσκα στη μούρη και το ρόπαλο ισοπεδώνουν τα πνευματικά τους σπίτια, τα οποία τους τα έκανα οι ιδρωμένοι πρόγονοι μας και οι σημερινοί πατεράδες τους. Κάνε παιδιά με μάσκες να δεις να δεις χαΐρι…

Με εκτίμηση
Ν. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Φεβρουαρίου 2016, αρ. φύλλου 824


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ