16.4.16

ΠΡΟΣΩΠΑ 2015: Θεόδωρος Καρυπίδης [10]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2015 | 7.1.2016 | 818

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κοζάνης 

έναντι της Καστοριάς [-] 



ΤΟΣΟ ΠΡΙΝ όσο και μετά την εκλογή του στο αξίωμα του περιφερειάρχη, εκλογή που ασφαλώς και υποστηρίχθηκε από την τηλεθέαση που επιτύγχανε ως κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και σχολιαστής σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα την Κοζάνη, διακρίθηκε για τις σαφείς και απερίφραστες υποσχέσεις του σχετικά με την λειτουργία του τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και μάλιστα στο κτήριο που ετοιμάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό, στην πλατεία της Κουμπελίδικης.

ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΣ είτε συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, τουλάχιστον στα λόγια και στο επίπεδο καλών προθέσεων, δεν χάνει ευκαιρία που να μην ξεκαθαρίσει ότι για τον ίδιο και την διοίκηση της Περιφέρειας τώρα, η κατάργηση του τμήματος της Σχολής από την Καστοριά είναι μια σφοδρά άδικη πράξη της προηγούμενης και «επάρατης» κυβέρνησης. Και κάθε τόσο επαναλαμβάνει την διαβεβαίωσή του, ότι μαζί με τους συνεργάτες του, αλλά και τους ίδιους τους νέους της Καστοριάς, θα πολεμήσει για την επαναφορά της Σχολής και την αποκατάσταση της αδικίας.

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και υπέροχα ακούγονται, όπως σημειώνουν οι αναγνώστες που τον υπέδειξαν. Οι πολίτες της Καστοριάς είχαν καιρό να ακούσουν από τον εδρεύοντα στην Κοζάνη και προερχόμενο από την Κοζάνη εκάστοτε περιφερειάρχη, κάτι το τόσο κατηγορηματικό και σαφές.

ΟΜΩΣ ΗΔΗ πλησιάζει να συμπληρωθεί το 1,5 έτος από την ανάληψη των καθηκόντων τους και όχι μόνο δεν μοιάζει να γίνεται κάτι σε αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά της Περιφέρειας, αλλά γενικά μοιάζει να μην γίνεται, για την πόλη της Καστοριάς τουλάχιστον, τίποτε το αξιόλογο. Κάτι που να κάνει την διαφορά μεταξύ της διαχείρισης της καθημερινότητας και της προόδου.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ ότι ο 1,5 χρόνος που κύλησε είναι ασήμαντος στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, χρόνια παραγκωνισμού της Καστοριάς και παρακμής της.
Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι πάντως μέσα σ’ αυτόν τον 1,5 χρόνο που για την Καστοριά είναι αντικειμενικά λίγος, ο ίδιος ο κ. Θ. Καρυπίδης, ως περιφερειάρχης, μέσα στο 2015 έκανε και τα εξής:

Ο ΙΔΙΟΣ  μόλις στις αρχές Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι προεγκρίθηκε η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης και η δαπάνη των 48,6 εκατομμυρίων ευρώ για την στέγαση των νέων πολυτεχνικών σχολών (μια εκ των οποίων μάλιστα είναι η κλαπείσα από την Καστοριά), και ότι αντίστοιχες ενέργειες εξελίσσονται και υπέρ της Φλώρινας. Ο κ. Καρυπίδης ανακοίνωσε επίσης και την ίδρυση Σχολής Πυροσβεστών. Στην Κοζάνη.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στην Κοζάνη μέσα στο 2015 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της νέας υπερσύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης αρχικού προϋπολογισμού 7,34 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ το έργο – μαμμούθ «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη», περιλαμβάνει εκτός των άλλων και κτηριακό συγκρότημα εκπαίδευσης για τη στέγαση τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής μεταξύ των οποίων και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, δηλαδή η Αρχιτεκτονική της Καστοριάς που μετονομάστηκε και μεταφέρθηκε στην Κοζάνη.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015 λοιπόν, εδραιώθηκε για τα καλά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και θα εξελιχθεί ως  πόλος δημιουργίας, αφομοίωσης και διάχυσης γνώσης και καινοτομιών και θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κοζάνης έναντι των άλλων περιοχών και ειδικά της Καστοριάς.

 «ΑΠΟΤΕΛΕΙ άλλο ένα δείγμα των ικανοτήτων της αυτοδιοίκησης και της υπεραξίας της συνεργασίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εκφράζοντας την ικανοποίησή του. Από την οποία -ικανοποίηση- παντελώς απούσα είναι η Καστοριά, που καθώς φαίνεται είναι καλή μόνο για μνημόσυνα κτηρίων, σχολών και βεβαίως επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2016, αρ. φύλλου 818


Σχετικά:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/16

    Με τη δωρεά στον προσωπικό του λογαριασμό βγάλανε άκρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/16

    Άλλος ένας που μάς χόρτασε με λόγια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/16

    @2
    Είναι βλέπεις που "έγραφε" στο γυαλί....
    Ο ιδανικός γαμπρός που κάθει ελληνίδα νοικοκυρά θα ήθελε για την κόρη της!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/4/16

    Αμ τι να σας κάνω; Κάθε φορά που έρχεται στην Καστοριά ένας πολιτικός τρέχουν όλοι να του σφίξουν το χέρι. Δεν έριξε ποτέ κανείς και κάνα φάσκελο σαν το Μαυρογιαλούρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ.Π.18/4/16

    Καλά, τώρα που θα αρθεί το ασυμβίβαστο και θα πάει ντουγρού για βουλευτής, νάχατε να λέγατε οι Καστοριανοί... Φυσικά την Κοζάνη θα υποστηρίξει. Σάματις από σας θα πάρει ψήφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ