16.4.16

Απόψε στις 19:55 απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς




GAETANO DONIZETTI

Roberto Devereux | Ρομπέρτο Ντεβερό


Η φημισμένη σοπράνο του μπελκάντο Sondra Radvanovsky (φωτογραφία) αναλαμβάνει την εξαιρετική πρόσκληση (και πρόκληση) να ερμηνεύσει και τις τρεις βασίλισσες της «Τριλογίας των Τυδώρ» του Gaetano Donizzeti. Σε αυτή την κλιμακωτή όπερα της τριλογίας, η Radvanovsky ερμηνεύει την ενήλικη πια βασίλισσα Ελισάβετ Α’, που αναγκάζεται να υπογράψει τη διαταγή θανάτου του ευγενούς που αγαπά, του Roberto Devereux.

Ο τενόρος Matthew Polenzani (στον ρόλο του Φεράντο «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ στο ΤΕΙ Καστοριάς τον Απρίλιο 2015) ερμηνεύει τον Ντεβερό (ή Ντεβερέ), ενώ η μεσόφωνη Elīna Garanča (στον ρόλο της Κάρμεν στο ΤΕΙ Καστοριάς τον Ιούνιο 2013) και ο βαρύτονος Mariusz Kwiecien (στους ρόλους των Ονέγκιν στον Ευγένιο Ονέγκιν του Τσαϊκόσφκι στο ΤΕΙ Καστοριάς τον Οκτώβριο 2014 και του Ζούργκα στους Αλιείς Μαργαριταριών του Μπιζέ στο ΤΕΙ Καστοριάς τον περασμένο Ιανουάριο) συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ερμηνευτών σε αυτό το αριστουργηματικό έργο. Διευθύνει ο «σπεσιαλίστας» των έργων του Donizzeti, Maurizio Benini.

Ο Sir David McVicar, που σκηνοθέτησε στη ΜΕΤ τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας, τις εξαιρετικές παραγωγές της Maria Stuarda και της Anna Bolena (μεταδόθηκαν live σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, τον Οκτώβριο 2012 και τον Ιανουάριο 2013, δυστυχώς όχι στην Καστοριά, η οποία ξεκίνησε να συμμετέχει στο πρόγραμμα των αναμεταδόσεων στις 27 Απριλίου 2013), επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Donizzeti.

Η διάρκεια της παράστασης, η οποία είναι η προτελευταία της σαιζόν (ακολουθεί η Ηλέκτρα του Στράους) είναι 2 ώρες και 40 λεπτά με ένα διάλειμμα των 25 λεπτών στο οποίο θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και κρασί, από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς».

Τιμές εισιτηρίων: 15,00€ (10,00€ μαθητικά, φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1 (φύλλο 831 / 14.4.2016) η τιμή είναι 15,00 € για δύο άτομα (δηλαδή 7,50 € το άτομο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ