15.11.15

Βιβλίο: Νάνσυ Χατζή: Περιπέτεια πέμπτη



ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ πρόσφατα από τις εκδόσεις Ζήτη, το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Φύλακες Άγγελοι» της Νάνσυ Χατζή με τίτλο «Κυνήγι θησαυρού στη Σπηλιά του Δράκου».
Στην αρχόντισσα της Μακεδονίας, τη μοναδική Καστοριά, μια παρέα παιδιών ξεκινά μια απολαυστική εξερεύνηση στις ομορφιές της πόλης. Η καλοκαιρινή τους βόλτα όμως εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, αφού τυχαία σε ένα παλιό αρχοντικό ανακαλύπτουν έναν χάρτη θησαυρού.

Ο ιδιοκτήτης του είναι σοβαρά άρρωστος και δεν μπορεί να τον αναζητήσει.
Τα παιδιά αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να βρουν τα τρία κλειδιά που ανοίγουν το σεντούκι του θησαυρού του Αλέξιου Α' Κομνηνού.Επισκέπτονται τον Λιμναίο προϊστορικό οικισμό, το σπίτι όπου έχασε τη ζωή του ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς, τα πλινθόκτιστα σπίτια στον Κρανιώνα. Ακολουθώντας τις οδηγίες φτάνουν στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας, στον ναό του Ταξιάρχη Μητροπόλεως και στην Παναγιά Σκουταριώτισσα - Κουμπελίδικη.

Όλα δείχνουν ότι στη σπηλιά δίπλα στη λίμνη, γνωστή ως "Σπήλαιο του Δράκου", κρύβεται ο θησαυρός. Όμως μαζί τους αναζητά τον θησαυρό και ένας φιλοχρήματος και μοχθηρός άνθρωπος, ο οποίος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να τον αποκτήσει.  Θα καταφέρουν τα παιδιά να φτάσουν στον θησαυρό;  Είναι εύκολο άραγε να ζήσουν και αυτά μια περιπέτεια σαν αυτές που διαβάζουν στην αγαπημένη τους σειρά βιβλίων, τους "Φύλακες Αγγέλους";

Η Νάνσυ Χατζή γεννήθηκε στην Καστοριά το Δεκέμβριο του 1977. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει και διδάσκει στην Καστοριά. Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ)» και συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία» με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων. Εργάζεται ακόμη ως σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής υποστήριξης και είναι αρθρογράφος του περιοδικού “Skeptic Youth Magazine”.Η αγάπη της για τις παιδικές ιστορίες την έκανε να ξεκινήσει να γράφει από μικρή ηλικία. Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, «Φύλακες Άγγελοι-Περιπέτεια πρώτη. Αποστολή στο κολέγιο Αφθονία», με μεγάλη επιτυχία. Η θερμή αποδοχή του από το παιδικό αναγνωστικό κοινό συνέβαλε στη σύντομη έκδοση της δεύτερης και της τρίτης περιπέτειας της σειράς «Φύλακες Άγγελοι» με τίτλο «Σώστε τον Αη Βασίλη» και «Διακοπές στα Κύθηρα». «Το μυστικό του πρίγκιπα» είναι η τέταρτη αποστολή που αναλαμβάνουν οι «Φύλακες Άγγελοι», καθώς και του παραμυθιού «Δε φοβάμαι τίποτα».

Νάνσυ Χατζή
Φύλακες άγγελοι: (Περιπέτεια πέμπτη) Κυνήγι θησαυρού στη Σπηλιά του Δράκου
Εκδόσεις Ζήτη, 2015, ziti.gr, 128 σελ. ISBN 978-960-456-439-2



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιουνίου 2015, αρ φύλλου 794


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ