21.8.15

Περί ακινήτων δημόσιων φορέων

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δίνει συνεχώς μάχες για την οικονομική ανάταξη της χώρας, για προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και για την στήριξη ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων πολιτών. Μάχες, τόσο στο εσωτερικό, απέναντι σε οικονομικά και δημοσιογραφικά κατεστημένα, όσο και στο εξωτερικό, απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζονται στην ΕΕ και στην ευρωζώνη.

Μάχες, που έχουν τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος για πρώτη φορά βλέπει μια κυβέρνηση που δεν υποκύπτει σε πιέσεις, που προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με κόκκινες γραμμές. Ταυτόχρονα προσπαθεί να καλύψει όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της κοινωνίας (μισθούς, συντάξεις), μέσα από έλεγχο και σωστή διαχείριση των οικονομικών.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθούμε με ανησυχία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ένα γαϊτανάκι δηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Καστοριάς, όσον αφορά τη στέγαση των διαφόρων Υπηρεσιών σε ιδιωτικά ενοικιαζόμενα ακίνητα. Από τη πλευρά μας καλούμε να δηλώσουν (τόσο οι δύο προαναφερθέντες φορείς, όσο και οι άλλοι δύο Δήμοι):

1. Αν γνωρίζουν τα ακίνητα που είναι στην ιδιοκτησία τους (κτήρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια).
2. Σε ποια κατάσταση είναι τα ακίνητα αυτά (σε χρήση, διεκδικούμενα, εγκαταλελειμμένα, υπό κατάρρευση, ενοικιαζόμενα).
3. Εάν αποφέρουν οποιοδήποτε έσοδο στο φορέα τους.
4. Τι κόστος συντήρησης – διαφύλαξης έχουν.
5. Ποια ακίνητα ιδιωτών μισθώνονται για στέγαση υπηρεσιών, ποιες Υπηρεσίες στεγάζουν, τι επιφάνειες έχουν και ποια είναι τα ποσά μίσθωσης.

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για μικροπολιτικές κόντρες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μειώνονται τα διάφορα έξοδα των φορέων, όχι σε βάρος των εργαζόμενων (μειώσεις μισθών, απολύσεις), αλλά με σωστή διαχείριση.

Με βάση τα παραπάνω, ως ΣυΡιζΑ Καστοριάς, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

• Προβλέπεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καστοριάς, ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Δήμος Νεστορίου, να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο – σύσκεψη, καλώντας και κυβερνητικούς εκπροσώπους (δεδομένου ότι υπάρχουν και κεντρικές υπηρεσίες στην ΠΕ Καστοριάς);
• Έχουν διάθεση να προχωρήσουν σε ορθή διαχείριση των ακινήτων τους (αξιοποίηση, συντήρηση, επανάχρηση, παραχώρηση χρήσης από τον ένα φορέα στον άλλο), ώστε να γίνει εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών;
Από πλευράς μας, θα παρακολουθούμε τις κινήσεις τους και θα υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό συμφέρον. Αναμένουμε την απάντησή σας

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣυΡιζΑ Καστοριάς 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Απριλίου 2015, αρ. φύλλου 785


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ