20.8.15

ΟΔΟΣ: Δημόσια «επίπληξη»




Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) επιχειρεί να αναγορευθεί σε πολιτικό εκφραστή της Καστοριάς. Υπενθυμίζοντας ευσχήμως την αντίστοιχη επιρροή του, λόγω γνωριμιών, φιλιών και βεβαίως κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου. 

Πιο συγκεκριμένα, με δυο επιστολές του (μια για τον καθένα) που απηύθυνε στους περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, ο ΣΕΓ εκφράζει την δυσφορία του, για τον λόγο ότι «για πρώτη φορά» «ύστερα από 5 χρόνια» τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμος Καστοριάς όχι μόνο δεν εκπροσωπήθηκαν με «περίπτερα», αλλά ούτε και ανέθεσαν την εκπροσώπησή τους σε απεσταλμένο, ή εκπρόσωπο για επίσημη αντιπροσώπευση.

Μάλιστα ο ΣΕΓ στις επιστολές,  περιλαμβάνει και ένα κατάλογο διασήμων και επισήμων επισκεπτών της εκθέσεως που πραγματοποίησε στην Αθήνα πρόσφατα, σε μια μορφή «καζούρας» στους παραλήπτες της απορίας και διαμαρτυρίας τους.

Αντί ο ίδιος ο ΣΕΓ να αναθεωρήσει τις, επιβαρυντικές για το γενικό καλό, εμμονές ορισμένων μελών του σχετικά με την απαγωγή της γούνας από την Καστοριά και τα παραδοσιακά κέντρα παραγωγής και την μεταφορά της οπουδήποτε αλλού με βάση το ιδιοτελές τους συμφέρον.

Αντί να ζητήσει ο ίδιος την αποκατάσταση της αλήθειας και της τιμής του εμπορικού κόσμου της γούνας, αξιώνοντας επίσημη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία, πριν την κρίση χρόνια, μερικές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις γουνοποιητικών χρεών, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τέτοιες ενέργειες…

Μεταβλήθηκε σε επιτιμητή εκλεγμένων παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αποφάσισαν επιτέλους με την διακριτική απόστασή τους από τις επιλογές του ΣΕΓ για εξορία της γούνας από την Καστοριά, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου στην ίδια την γούνα επί τόπου.

Σε επιτιμητή, με την μέθοδο της επίδειξης πλούτου, γνωριμιών και ισχύος τους, και της δημόσιας «επίπληξης» σε βάρος όσων δεν δέχθηκαν μέχρις στιγμής να μεταβληθούν σε προσκεκλημένους και μαριονέτες, για τις χαρές της Αθήνας και των βαθύπλουτων.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Απριλίου 2015, αρ. φύλλου 785


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ