7.8.15

Λόγος & Αντίλογος

Από καιρό οι φίλοι μας Ευρωπαίοι μας συνιστούσαν να φορέσουμε γραβάτα. Αναγκάστηκαν να αγοράσουν μία γραβάτα την οποία έδωσαν στον Ρέντσι να την παραδώσει, αλλά εκείνο το προειδοποιητικό σημάδι δεν το καταλάβαμε, συνεχίσαμε να μην φοράμε γραβάτα, γιατί μυρίζει λιβάνι… Ωστόσο μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών οι βόρειοι Ευρωπαίοι να φορούν δικαιολογημένα κασκώλ. Αλλά να φορούν και οι έλληνες αξιωματούχοι  κασκώλ (μπέρμπερι) αντί γραβάτας στα γραφεία της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, με τα καλοριφέρ στο φουλ, είναι από τα παράξενα πράγματα. Κάτι δεν πάει καλά με τους λαιμο-κουκουλωμένους αξιωματούχους μας!

Δεν άργησαν όμως να μας πάρουν και ένα φίμωτρο με χοντρή αλυσίδα, το οποίο κρατούσε σφικτά ο Σόϊμπλερ και την κατάλληλη στιγμή μας το φόρεσε για τα καλά. Δεν το φόρεσαν μόνο στο στόμα στους αλάνηδες με τα ανοιχτά πουκάμισα, αλλά σε όλο τον λαό. Πλην όμως έχουμε και χειρότερα από το φίμωτρο. Όπως διαλαλούνε μετά επιτάσεως οι υπεύθυνοι (διαχειριστές και όψιμοι οπαδοί) καταργήσαμε την Τρόϊκα, αλλά τώρα παθαίνουμε χειρότερα. Δεν θέλετε να έρχεται η Τρόϊκα στην Ελλάδα; Εμείς είπαμε όχι. Το δέχτηκαν με χαρά, γιατί τώρα θα μας βάλουν στα υπόγεια όπου υπάρχουν οι γνωστές γκιλοτίνες –λαιμητόμοι του μεσαίωνα. Τις εφεύραν οι Ιταλοί, και τις εφάρμοσαν καλά οι γείτονες, Γάλλοι Άγγλοι κλπ.

Είναι ασταμάτητος ο δικός μας κατήφορος. Ήμασταν 100 χρόνια πίσω, τώρα όπως φαίνεται θα πάμε 200 χρόνια πίσω. Τρώγαμε έως τώρα σιτάρι, έστω και στα μνημόσυνα, τώρα θα τρώμε κριθάρι με το φίμωτρο που μας φόρεσαν.

Γελαστήκαμε, πιστέψαμε πως ζούσαμε στην περίοδο 1981-1989, τότε που είχαμε τα γνωστά αλώνια. Δεν υπήρχε ο σημερινός έλεγχος και αφού φάγαμε καλά με το γνωστό σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», και δανειστήκαμε και άλλα πολλά, χρεώσαμε τον κάθε Έλληνα με αυτά που ξέρουμε και μας το επιβεβαίωσαν με τις ατάκες του στυλ «μαζί τα φάγαμε». Ήμασταν όλοι ίδιοι γι’ αυτούς! Άλλο εφεύρημα! Που τελικά το πιστέψαμε και γίναμε όλοι… ίδιοι. Δηλαδή, φαγάδες, κλέφτες και ό,τι άλλο χειρότερο...  Αν έφαγες, αν έκλεψες Έλληνα όπως  σε παρουσιάζουν οι επιτήδειοι, άντεξε τώρα το φίμωτρο.  Θα μας φορέσουν όλους το ίδιο και δεν θα γνωριζόμαστε. Ποιος ξέρει ποια γενιά και πότε θα το πετάξει από πάνω της.

Κι αυτό γιατί τρεις φορές, 1981, 2010 και 2015, πίσω από τους διαχειριστές του κράτους ήταν οι ίδιοι ξένοι που μας περιποιήθηκαν καλά με το γνωστό τους τρόπο. Το διαίρειν και βασίλευε.

Τελευταία αποκαλύφθηκαν μόνοι τους με τις φιλοφρονήσεις, τις όψιμες αγκαλιές λόγω ιστορικής αγάπης και χρονικής φιλίας για να πάρουν γρήγορα αυτά που ξόδεψαν. Και ποιος μπορεί να γνωρίζει με πόσα και ποια ανταλλάγματα. Δεν μπορούν να το χωνέψουν πώς τους ξεφύγαμε και μπήκαμε στην ΕΟΚ.  Από το 1962 μέχρι σήμερα δεν θέλει και πολύ μυαλό να αντιληφθούμε τους μηχανισμούς που χρησιμοποίησαν και ποια πρόσωπα προσπάθησαν να μας αποσπάσουν από αυτόν τον ευρωπαϊκό σωτήριο για εμάς οργανισμό. Γιατί δεν βγήκε δικτατορία στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Γερμανία κλπ; Γιατί δεν δάνεισαν άλλους μέσω ΔΝΤ; Σκέψεις απλές για τον καθένα μας.

Έκανε την εκστρατεία του ο Μ. Αλέξανδρος προς την Ανατολή, αλλά ήταν πολύ προετοιμασμένος, με σάρισα, ασπίδες, ρόπαλα κλπ, ήθος και αρχοντική συμπεριφορά. Ενώ η αθηναϊκή πρόσφατη, με μόνο το νταϊλίκι και τις φτηνές ψευτιές, κάνει επιδρομή! Πού; Στην οργανωμένη Ε.Ε. Αυτό μας γύρισε πίσω 100 χρόνια.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να λέμε «είμαστε όλοι ίδιοι». Να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, σαν άτομα να ξαναγαπήσουμε τον διπλανό μας που μας πήραν τα μυαλά και χάσαμε την συνοχή μας. Μόνο με την ομόνοια, την εθνική συνείδηση που μας την σκόρπισαν δυστυχώς και πολλοί εσωτερικοί, σπουδασμένοι έξω, σε κέντρα προπαγάνδας και πρακτικής εξυπηρέτησης των γνωστών αγαπητικών μας.

Εύχομαι και πιστεύω να αλλάξουμε μυαλά και να σκεφτόμαστε αυτά που μας τάζουν οι επιτήδειοι  μαζί με τους ξένους. Ας είναι η τελευταία φορά που την πάθαμε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Μαρτίου 2015, αρ. φύλλου 780


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ