25.8.15

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε διευθυντά,

Κατά καιρούς και μάλλον πολύ συχνά αναφέρονται πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην ανάγκη σχεδίου εθνικής δράσεως. Πότε "θέλομεν ίδει" πραγματοποιούμενο ένα τέτοιο εθνωφελές σχέδιο; Οι προτείνοντες φαίνεται ότι διακατέχονται από την αγωνία και τον πατριωτισμό για μια τέτοια εθνοσωτήρια ενέργεια και δράση (χωρίς να σημαίνει τούτο καθόλου ότι και άλλοι δεν είναι πατριώται).
Αφού λοιπόν όλοι είναι πατριώτες, γιατί δεν συνέρχονται εν ταυτώ "εις στρογγύλην τράπεζαν" για να καταρτίσουν ένα υπερκομματικό πρόγραμμα - σχέδιο (τουλάχιστον 10/ετές), με ένα γενικό πλαίσιο; Τονίζω αυτό το τελευταίο έχων υπ'όψει ότι μη δυνατού όντος να εξαλειφθεί ο κομματικός ανταγωνισμός, η διαφορά του κόμματος του εκάστοτε ευρισκομένου στην εξουσία - στην Κυβέρνηση -θα φαίνεται από την επί μέρους και λεπτομερή διαχείριση του πλαισίου αυτού. Στον τρόπο λοιπόν διαχειρίσεως του εθνικού πλαισίου να γίνεται η άμιλλα και ο ανταγωνισμός. Μόνο υπό τοιαύτες συνθήκες μπορεί να σημειώνονται θετικά δείγματα και αποτελέσματα πραγματικής υγιούς αναπτύξεως και της οικονομίας και άλλων ζωτικών τομέων, όπως της παιδείας και της υγείας.

Για κάθε περίπτωση έχουν την γλωσσική, σοφιστική ευελιξία να ξεγλιστρούν (για την ώρα, βέβαια) οι Συριζαίοι, αλλά και την εντυπωσιακή ικανότητα να διαχειρίζονται τους δικούς τους (λέγε, οπαδούς). Ως προς το πρώτο: Στην ΝΕΤ Χατζηδάκης (ΝΔ και Βαρεμένος ΣΥΡΙΖΑ). Ευπρεπής, όπως πάντοτε, και φύσει ευγενής ο κ. Χατζηδάκης με επιχειρήματά του απεδείκνυε ότι άλλα έλεγαν προεκλογικώς και άλλα τώρα ως Κυβέρνηση. Κοιτάξτε, είπε ο κ. Βαρεμένος. Στην πολιτική υπάρχει η αμφισημία, ο συμβιβασμός, η αλλαγή πλεύσεως. Ώστε έτσι, ε; Ως προς το δεύτερο: Τι θέαμα αντικρύζαμε στις παρελάσεις των εθνικών εορτών! Εφορμήσεις (ως μαινομένων λεόντων), επεισόδια σοβαρά, ύβρεις, εξτρεμισμούς. Οι παρελάσεις, διετείνοντο, είναι έμπνευση απολυταρχικών καθεστώτων, κτλ. Τώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πειθαρχημένοι σύρουν και τους εθνικούς χορούς στο Σύνταγμα. (Καλώς ποιούντες, συμφωνούμε.) Οι άλλοι δεν τους μοιάζουμε σε εξτρεμισμούς. Αυτοί με το κομμουνιστικό δόγμα ξέρουν πότε να πειθαρχούν και πότε να επαναστατούν. Αλλά το ωραίο είναι ότι φωνασκούν πως πολιτεύονται και διοικούν δημοκρατικά. Τόσο δημοκρατικά εις ό,τι συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κομματικό συνονθύλευμα (έστω και με τις συνιστώσες!).

Φίλος της ΟΔΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Απριλίου 2015, αρ. φύλλου 785

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ