21.8.15

Λόγος & Αντίλογος

Παρά την αξίαν…

Ανήκει και κατατάσσεται στην κατηγορία του πολύ μικρού, ουτιδανού, όποιος με την απαιδεία του και την ασέβειά του προς την Εκκλησία, ειρωνεύεται και εκφράζεται με θράσος αρνητικά για τα κατηχητικά σχολεία, (και μάλιστα από κάποια θέση στην κοινωνία). Από την πείρα της ζωής, γνωρίζω πλείστες περιπτώσεις, φίλους και γνωστούς -προσωπικότητες- αλλά και οικογένειες λαμπρές και επιτυχημένες στην ελληνική κοινωνία, των οποίων τα παιδιά προήρχοντο από τα κατηχητικά σχολεία.
Φαίνεται, για ένα κύριο, που αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα (12-3-15) με τίτλο: Ποδόσφαιρο, κ.λ.π., η πίστη, η φιλαλήθεια, η ευγένεια, η καλωσύνη, η αγάπη προς όλους, γενικά η αρετή και η προσήλωση στην καλή συμπεριφορά, στα καλά έργα και στην ελληνορθόδοξη παράδοση, είναι στοιχεία μειονεκτικού Έλληνα, καθυστερημένου και αποστειρωμένου (κατά την… σοφή καί… πρωτότυπη αντίληψη του αρθρογράφου.). Πρέπει απαραιτήτως ο νέος να περάσει από την εκάστοτε κομμουνιστική «παρέα» κάποιου ΟΤΕ, για να είναι σύγχρονος «ατσίδας» και χρήσιμος! Μου θυμίζει: Ο μακαρίτης καθηγητής Ραφαηλίδης Απόστολος, κομμουνιστής, αλλά με ελληνική συνείδηση και σοβαρός, συχνά μας τόνιζε στο γυμνάσιο: Το αδειανό βαρέλι κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο. Επίσης επανελάμβανε μετ’ επιτάσεως το του Δημοσθένους ρητό σε κάποιον ολυνθιακολόγο. (Σιγά να μη έχει γεύση τοιούτων λόγων ο εν λόγω αρθρογράφος): Τό εύ πράττειν παρά τήν αξίαν αφορμή τού κακώς νοείν τοίς ανοήτοις γίγνεται. Και τόνιζε στην νεοελληνική με έμφαση: Το να βρίσκεται κάποιος σε καλή θέση (το να ευτυχεί) χωρίς να το αξίζει, αυτό γίνεται στους ανοήτους αιτία να σκέπτονται περιφρονητικά για τους άλλους. Ο εν λόγω νόμισε ότι εκπέμπει… σοσιαλιστικό φως με την ανοησία του περί κατηχητικού, όπως έπραξε και πέρυσι μασκαρεμένος να περιπαίξει, να χλευάσει και να υβρίσει τα θεία. Είναι οικτρά απατημένος αν φαντάζεται ότι αυτά του τα συγχωρούν και ότι συμφωνούν μαζί του οι ψηφοφόροι του, νοικοκυραίοι και παραδοσιακοί άνθρωποι συμπατριώτες. Απλώς η συσσωρευμένη αγανάκτηση για τα πολλά λάθη των προηγουμένων, καί η συμπάθεια προς τον ΣυΡιζΑ (κάτι καινούργιο…) , η συγκυρία δηλ. πήγε με το μέρος του. Ας μη επιμένει εφεξής να εντάσσει εαυτόν στους «παρά τήν αξίαν εύ πράττοντας».

Τακτικός φίλος της «ΟΔΟΥ» 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Απριλίου 2015, αρ. φύλλου 782



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ