21.7.15

Λόγος & Αντίλογος




Τόσα πολλά χρόνια, όλοι μας έχουμε μιαν απορία. Γιατί δεν φτιάχτηκε μέχρι τώρα ένα Πνευματικό Κέντρο; Μιαν απορία εύλογη μεν, αλλά, κενή περιεχομένου.
Γιατί είναι μόνο σκέψη ή λόγια, που, εύκολα διατυπώνουμε κι έπειτα κάνουμε πίσω, ξεχνάμε, κάτω από την ασφυκτική πίεση του καθημερινού άχθους.
«Ξυπνείστε » μας λέει τόσα χρόνια η Νένη. Το φωνάζει πότε δυνατά κι άλλοτε μας το ψιθυρίζει στο αφτί.
Το δείχνει με το πείσμα της να αναδεικνύει προβλήματα, να κινητοποιεί, ν αναζητά θέματα για το θέατρο, ανθρώπους που έχουν διάθεση να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της. Το δείχνει με την δράση. Την ζωή της.
Αλλά εμείς κωφεύαμε.
Και μένουμε με την απορία για την απουσία ενός χώρου, που, σίγουρα είναι απαραίτητος, αλλά, δεν είναι εκεί η ουσία.
Γιατί πάντα θα πλανάται από πάνω μας το ερώτημα που κάθε φορά καίει.
Εμείς τι κάνουμε γι αυτό;
Πόσο αποφασισμένοι είμαστε, πόσο έτοιμοι να βοηθήσουμε, ώστε να γίνει καλύτερη η μικρή μας πόλη;
Πέρα από ευχολόγια κι ωραίες σκέψεις;
Αλλιώς θα σκύβουμε, θα υπομένουμε αναζητώντας αλλού, έξω από μας πάντα, τα αίτια κι άρα την λύση…που θα μας βγάλει από την κακομοιριά.
Μα αυτό δεν μας πρέπει. Δεν θέλουμε έτσι την ζωή μας.
Μόνοι μας διαμορφώνουμε τις επιθυμίες. Εμείς ορίζουμε τα όνειρά μας κι ως που θέλουμε να τα ταξιδέψουμε. Αρκεί να το αποφασίσουμε…
Ας γίνει λοιπόν η Νένη μια σπίθα για να ανάψει μέσα η φωτιά που όλους μας καίει, κρυμμένη καλά κάτω από τις στάχτες, την βολή μας, να αποτελεί έναν φάρο, ανάμεσα σε όλους όσους έχει διαλέξει ο καθένας, για να πορεύεται στην ζωή.
Για να μην μένουμε άλλη μια φορά στα λόγια κάθε που συναντιόμαστε και τα κουβεντιάζουμε αναμεταξύ μας.
Όσοι λοιπόν επιθυμούν να βοηθήσουν με σκέψεις, συναισθήματα, διηγήσεις, γεγονότα, έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό, (αφίσες, προγράμματα, εισιτήρια, φωτογραφίες) κι ότι άλλο νομίζετε πως θα βοηθήσει στην έκδοση ενός λευκώματος – αφιέρωμα για την «δική μας Νένη», είναι ευπρόσδεκτο.
Όλα αυτά με σκοπό από τις πωλήσεις του βιβλίου – λευκώματος να συγκεντρωθεί ένα ποσό ικανό να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί χώρος όπου μπορούν να βρίσκονται όλα αυτά που είναι η Νένη.
Να ευχαριστήσω τον αδελφό της Γιώργο Τσαδήλα και την γυναίκα του Νίκη που μου επιτρέπουν να έχω πρόσβαση στο αρχείο της Νένης για να αντλήσω από κει πληροφορίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη εικόνα της.
 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6944944854 Νικόλας Μερτζανίδης
 Ηλεκτρονική διεύθυνση : aithirnikos13mertz@gmail.com

Ευχαριστώ
Νικόλας Μερτζανίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Μαρτίου 2015, αρ. φύλλου 781

Σχετικά: Στην μνήμη της Ελένης Τσαδήλα

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ