9.5.15

ΟΔΟΣ: Δημιουργία στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

Στο Βήμα της Κυριακής (7 Δεκεμβρίου 2014) και πιο συγκεκριμένα στην στήλη του βηματοδότη (τελευταία σελίδα) δημοσιεύτηκε η είδηση  ότι η υφυπουργός πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου παρουσία του πρέσβεως του Καναδά συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Mirkopoulos, όπως ακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα και κατέληξαν στην προετοιμασία συμφωνίας για την δημιουργία στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, στη Ελλάδα, ξένων εταιρειών. Αλλά και για συμπαραγωγές με έλληνες παραγωγούς.

Ως γνωστό η επιχειρηματική πρωτοβουλία αφορά άμεσα και την Καστοριά. Πρόκειται για την οικογένειά Μιρκόπουλου, που διαθέτει και εκμεταλλεύεται τα πιο ανεπτυγμένα ίσως κινηματογραφικά στούντιο στον Καναδά. Τώρα με την μεγάλη οικονομική κρίση, οι Μιρκόπουλοι ως μέλη της ομογένειας δείχνουν την ευαισθησία και τον ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα αλλά και για την Καστοριά όπου κατοικούν στενοί συγγενείς τους.

Μάλιστα πριν μερικές εβδομάδες, βρέθηκε εδώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας και πραγματοποίησε επαφές, διερευνώντας σύμφωνα με πληροφορίες, τις δυνατότητες και πιθανότητες για την υλοποίηση της επένδυσης στην Ελλάδα, για την οποία συναντήθηκε με την αρμόδια υφυπουργό.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα τολμηρό βήμα, που επιχειρεί να επαναφέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς show biz μέσω των κινηματογραφικών παραγωγών, σε συνέχεια του ρεύματος που παρατηρήθηκε πριν μερικά χρόνια, με ταινίες ξένης παραγωγής που γυρίστηκαν ή αφορούσαν την Ελλάδα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Δεκεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 768


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ