18.5.15

Le miel des anges I



Από τι γαλλικές εκδόσεις “Το μέλι των αγγέλων” (Le miel des anges) πρόκειται να κυκλοφορήσει ο εναρκτήριος τόμος της ανθολογίας νέων ελλήνων διηγηματογράφων, με τίτλο «Νέα Διηγήματα» (Nouvelles fraîches) σε μετάφραση Μυρτούς Γόντικα και Μισέλ Βόλκοβιτς. Το βιβλίο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι συγκεντρώνει τις νέες φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015.

Το εγχείρημα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στον συγγραφέα Ηλία Παπαμόσχο, αφού στο εν λόγω τόμο, θα περιληφθούν διηγήματά του, στην γαλλική, από το μέχρι τώρα εκδοθέν έργο του.
Είναι η πρώτη φορά που ο γαλλόφωνος κόσμος θα έρθει σε άμεση επαφή με το έργο του καστοριανού διηγηματογράφου, και η δεύτερη γλώσσα (μετά τα σουηδικά) που διηγήματά του μεταφράζονται. Στον τόμο, μαζί με τον Ηλία Παπαμόσχο, θα συστεγαστούν οι Κάλλια Παπαδάκη, Πάνος Τσίρος και Γιάννη Παλαβός.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Δεκεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 768


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ