20.5.15

Λόγος & Αντίλογος

Στο υπ’ αριθμόν φύλλο 766 της τοπικής εφημερίδας «ΟΔΟΣ», εμφανίζονται δύο αρθρογράφοι οι κ.κ. Βασίλειος Τσεμάνης και Πάσχος Μανδραβέλης, με προβληματισμό. Ο πρώτος για την εξωτερική μας πολιτική και υποδείξεις και ο δεύτερος μ’ ένα θέμα οικονομικό που αφορά την χώρα μας, στην περίπτωση που βγούμε από τα μνημόνια για την κατάσταση που βρίσκονται οι οποιοιδήποτε δανειστές μας.
Ο πρώτος με προφητικό λόγο υποδεικνύει την κυβέρνηση να παραμείνει σε όλες τις πολεμικές οργανώσεις-ΝΑΤΟ καθώς και στις παγκοσμίου βεληνεκούς πολιτικές, ειρηνικές κλπ και ακόμη να φροντίσουμε όσο γίνεται να ανασυσταθούμε στρατιωτικά με νέο εξοπλισμό, τον πιο σύγχρονο, γιατί αργότερα όπως περιγράφει από αυτά που διάβασε στην Χουριέτ πηγαίνοντας στην Τουρκία ως ταξιδιώτης με το αεροπλάνο, οι Τούρκοι εξοπλίζονται και έχουν στην διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα όπλα και φιλοδοξίες να υπερισχύσουν στον χώρο μας.
Θα το πούμε με ειλικρίνεια ότι έχει δίκιο,αλλά λησμονεί ότι η χώρα αυτή ανήκει στον ίδιο με εμάς στρατιωτικοπολιτικό σκηνικό, αλλά δυστυχώς τα όπλα της τα έχει στραμμένα προς την μεριά μας. Και αυτό με την ανοχή των ηγετών του οργανισμού (ΝΑΤΟ), ο οποίος επιτρέπει αυτήν την επιθυμία και την εξοπλιστική συγκρότηση μονομερώς και πολύ περίεργα, εντός του χώρου αυτού.
Λοιπόν, γιατί ο Τούρκος να μην χτυπήσει και την Αμερική και όχι μόνο την Ελλάδα; Ποια η διαφορά μεταξύ των μελών του ίδιου οργανισμού; Τότε γιατί εμείς μαζί με τους Τούρκους να μην πολεμήσουμε την Αμερική και να την διώξουμε από το Αιγαίο;
Αφού υπάρχει αυτή η ρευστή κατάσταση να εξοντώνονται τα μέλη μεταξύ τους;
Ποια η έννοια της ύπαρξης αυτής της οργάνωσης ΝΑΤΟ στην οποία μας ενέταξαν το 1952 ο Ελ.Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και Νικ. Πλαστήρας;
Αυτή δεν είναι πια οργάνωση συμμαχίας αλλά Σκυλομαχία.
Εμείς εκπληρώνουμε επανειλημμένως τις υποχρεώσεις μας προς το ΝΑΤΟ, με την βοήθεια μας πολύ μακριά στην Κορέα, με τις εδαφικές παραχωρήσεις, με την διάθεση των στρατευμάτων μας ακόμη και σήμερα εκτός Ελλάδας, σε επικίνδυνες αποστολές σε χώρες με προβλήματα συρράξεων.
Δηλαδή πόσο να εξοπλιστούμε ακόμη κ. αρθρογράφε; Αν απειλούμεθα από το ίδιο το ΝΑΤΟ, τότε πως αντιμετωπίσουμε τους δήθεν συμμάχους μας; Όσα και αν πάρουμε σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα, είναι αδύνατον να υπερασπιστούμε, γιατί αυτοί κρατάνε το κάτι άλλο για αυτούς.
Η κυβέρνηση, όποια και αν είναι κάμνει αυτό που πρέπει κάθε στιγμή με τις στρατιωτικές και πολιτικές εξουσίες, αντιστέκεται στους γνωστούς γύρω μας παντοτινά φιλικούς- εχθρούς, τώρα θα πρέπει να εξοπλισθούμε να πολεμήσουμε το ΝΑΤΟ;
Αυτές οι υποδείξεις ξεπερνάνε την ώρα αυτή τα όρια της χώρας, την οποία οι ίδιοι δάνεισαν για να ζήσει και τώρα να κόψουμε και το ψωμί μας γιατί περισσέψαμε τρία εκατομμύρια;
Εκτός αυτού, από το 1952 μέχρι σήμερα, όλος ο εξοπλισμός μας προερχόταν από τις υπερδυνάμεις του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο ότι περισσεύαμε το δίναμε για εξοπλισμό-αέρα περίπου 150 εκατομμύρια, αυτό φαίνεται από τις παχυλές μίζες.
Συν τις 250.000 στρατό μας όλων των ειδικοτήτων-τμημάτων σωμάτων στρατού στην διάθεση του ΝΑΤΟ. Σε αριθμό καμιά χώρα δεν διέθεται, ούτε η Αμερική τόσο στρατό.
Άλλη μια φορά, πόσο να εξοπλιστούμε ακόμη; θα στηριχθούμε στην ψυχική ρώμη του λαού μας, αυτό μας έμεινε και ας το δοκιμάσουν.
Πολλά είναι τα πτώματα που δημιούργησαν στις χώρες, οι γνωστοί τώρα όμως αρχίζουν και στεγνώνουν τα πτώματα και οι χρυσοπράσινες μύγες, οι αιματορουφήχτρες θα ψοφήσουν γιατί δεν υπάρχει άλλο αίμα...
Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι πότε εσείς οι πολυσπουδαγμένοι ανά τον κόσμο, δεν ζητήσατε οργανωμένα από τους δανειστές μας να μας μεταχειρίζονται πιο ανθρώπινα, αφού είναι οι ίδιοι οι σύμμαχοι μας. Που είναι εκείνα τα λόμπι ει Αμερική;
Λοιπόν ας βοηθήσουμε με τον τρόπο μας ο καθένας όσο γίνεται το έργο ό ποιας κυβερνήσεως του λαού μας, γιατί τώρα οι ευθύνες μας σας άτομα και σύνολο είναι αναγκαίες τώρα.
Όσο για το άρθρο του κ. Μανδραβέλη, ο οποίος επιχειρεί με τον τρόπο του να μας απογοητεύσει, στο μέλλον αν τελικώς ξεφύγουμε από τα μνημόνια, να μην ελπίζουμε στους Ρώσους γιατί είναι χρεωκοπημένοι και άλλα φαιδρά.
Η χώρα μας δεν έχει μονόχνωτη πολιτική, θα προστρέξει σ’ όλες τις αγορές γιατί έχεις τις προϋποθέσεις προσελκύσεως κεφαλαίων, καθόσον διαθέτει έδαφος, υπέδαφος, τον άξιο Έλληνα, όχι σε καλούπια τσιμεντένια, αλλά ελεύθερο να διεισδύσει παντού και θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο οικονομικό. Είναι η ώρα μας...
Εν κατακλείδι αγαπητοί μου κ.κ. Τσεμάνη και Μανδραβέλη σας κάνω γνωστό πως δεν κινούμε  από καμία προσωπική μου πρόθεση, εννοώ ψυχικό πάθος (οργή, θυμό, κακία κλπ) σ’ αυτές τις αντιπαραθέσεις ή καλλίτερα συμπληρώματα των γραφόμενων σας με την ίδια πένα γράφω και εγώ αφού το αντικείμενό μας είναι ένα, η Πατρίδα μας. Γι’ αυτή θα τα δώσουμε όλα.
Τώρα με την μικρή βοήθεια της πένας και όταν χρειαστεί με εγχειρίδια (μαχαίρια, στρατιωτικά όπλα κάθε μορφής), εφ’ όσον τα πράγματα οδηγηθούν σε σύρραξη με τον γνωστό προκλητικό γείτονα και τους ηθικούς αυτουργούς που το παίζουν ή σφυρίζουν αδιάφορα.Τα συμφέροντα μεγάλα και θα εμπλακούν και άλλοι, και τότε θα γίνει το έλα να δεις.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Ν. Πρώιος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 771


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ