1.5.15

Λόγος & Αντίλογος

 Τρία θέματα

Α’. Το Σύνταγμά μας τους θέλει αντιπροσώπους του Έθνους και εκπροσώπους ημών των πολιτών. Και δίνουν τον όρκο εν ονόματι της Αγίας Τριάδος ότι θα επιτελέσουν ευσυνειδήτως το έργο τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Γιατί όμως με πράξεις τους, με την στάση τους και με δηλώσεις τους οι βουλευτές μας κυριολεκτικώς μας ζαλίζουν, μας απογοητεύουν και χάνουμε έτσι κάθε προς αυτούς εμπιστοσύνη; Δηλώνει π.χ. ο κ. Βύρων Πολύδωρας (9-11-2014, Real news) ότι θα είναι ο ίδιος μεταξύ των 180 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας« Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία(!)και σε περίπτωση επίσης εντάσεως των κοινωνικών προβλημάτων». Σοβαρολογεί ο πολύς Πολύδωρας; (όχι ειρωνικά το πολύς , αλλά κυριολεκτικά, δεν του στερούμε το δίκαιο, έχει ευρύτατη παιδεία και καλλιέργεια και πείρα πολιτική),αλλά είναι να εξίσταται κανείς πώς επιτρέπει εις εαυτόν να εκφεύγουν από το «έρκος των οδόντων του» τέτοια …ρήματα;
Όσο και αν είναι η δήλωση αυτή σχήμα λόγου, για να καταδείξει την αντίθεσή του στην κυβερνώσα δυάδα, επ’ ουδενί δικαιολογείται εθνικώς ο όρος που θέτει. Σώνει και καλά αναμένει εμπλοκή με την Τουρκία, για να θυμηθεί τότε και να συνειδητοποιήσει το ομόψυχον και το ομόθυμον; Πρέπει να βρεθούμε σε κατάσταση κατά κρημνού, για να έλθει τότε ο κ. Πολύδωρας να … αναδείξει(!) Πρόεδρο; Αλήθεια, εκπλήττομαι, να διαφεύγει αυτού του ανδρός το «προνοείν χρή και συμετανοείν», όταν πρόκειται de Patriae Salute, για την σωτηρία της Πατρίδος! Και εκείνο πάλι, τι ήταν; «όχι δίλλημα, αλλά τρίλλημα: Σαμαράς, Τσίπρας, Πολύδωρας(!)».
Από μετριοφροσύνη πώς πάτε; Έχετε όλο το δημοκρατικό ,κοινωνικό και φιλοσοφικό δικαίωμα να διεκδικείτε. Και ικανότητες έχετε! Γι’ αυτό προβλέπονται εκάστοτε στις νενομισμένες ημερομηνίες και συγκυρίες εκλογές. Αλλά, σε ένταση κοινωνικών προβλημάτων.....Λίγα προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα, βλέπεις, έχουμε περιθώριο… και για άλλα, έτι δεινότερα! Γαία, λοιπόν, πυρί μειχθήτω, και τότε θέλω έλθει εγώ σωτήρας της Προεδρίας (και της Χώρας) Βύρων Πολύδωρας! Ιλιγγιά ο νους μη φέρων εγωϊσμών δεκατεσσάρων καρατίων το δυσθεώρητον ύψος! Και το μη περαιτέρω κακόν είναι ότι επηρεάζονται και άλλοι τινες… ελάσσονες βουλευτές (λίγοι βεβαίως) συμπλέοντες ή παρεμφερή εξωφρενικά δηλούντες.

* * * 

Β΄. Εγράφη (11-11-2014 σε εφ_δα : ) Η πλειοψηφία των φοιτητών σιχαίνεται τις «αγωνιστικές», αριστερές ομάδες των δήθεν «προοδευτικών», των φασιστών, αλλά δεν έχει την διάθεση να κατέβει στη λάσπη, να αυτοδικεί και να παλαίψει μέ αυτής της ποιότητας… φοιτητές. Παραθέτω αυτήν την παράγραφο από άρθρο, όχι για οξύτητα και έξαρση πάθους και φανατισμού(αρχή μου είναι η χρυσή μεσότης), αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτής της κατηγορίας η Αριστερά ας καταλάβει κάποτε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή μόνο και τόσο μονολιθικά να εκφράζει την αλήθεια και ότι οι άλλοι είναι καθυστερημένοι και συντηρητικοί.
Είναι ανάγκη στην φοιτητιώσα νεολαία, που πασχίζει για μόρφωση και επιστήμη και από απ’ αυτούς προσδοκούμε και ελπίζουμε κάθε λογής κοινωνική και εθνική πρόοδο, να υπάρξει συνδιαλλαγή , καταλλαγή και συνεννόηση μεταξύ όλων των φοιτητών και των παρατάξεών των για τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν, καθώς μοχθούν για την κατάρτισή τους ο καθένας στον τομέα του καί για την μελλοντική τους πορεία , και όχι διχοστασίες και διχασμοί εθνοκτόνοι, που ξέρουμε πόσο σε παλαιές εποχές έβλαψαν και εζημίωσαν την πατρίδα και τον λαό της. Πρώτοι οι Έλληνες στον κόσμο (μόνο να μη καταντάει κούφια λόγια η καύχησή μας αυτή) εμπνευσθήκαμε την δημοκρατία για διάλογο και πειθώ, όχι βία.

* * * 

Γ΄. 21-11-2014. Το σχόλιο στο εδάφιο Α΄ κάνει την σκέψη μου να διευρυνθεί και να σημειώσω ότι σε όλους μας κάνει καλό να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε ό,τι καλό και από άλλους ˑ είναι μιά θετική ώσμωση, αρκεί να μη είναι στείρα μίμηση. Πώς τα «βρίσκουν» οι Δημοκρατικοί με τους Ρεπουμπλικανούς στις Η.Π.Α. και η σκληρή , δεξιά Μέρκελ , νέα «σιδηρά κυρία» με τους Σοσιαλιστές; Εμείς εδώ , η Ελλάς των δέκα εκατομμυρίων ψυχών, να έχομε την πολυτέλεια των σφοδρών πολιτικών αντιθέσεων και διενέξεων, με αποτέλεσμα η Εθνική Συνεννόηση να είναι ακόμη- και εν χαλαιπαίς στιγμαίς- το ζητούμενο. Τα προβλήματα και τα προς λύσιν θέματα πολλά και επικίνδυνα, «των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν» και οι πολιτικοί μας, ως στύλοι του Ολυμπίου Διός στητοί στο έδαφος του εγωϊσμού και των κομματικών σκοπιμοτήτων, δεν εννοούν να συνευρεθούν για ένα εθνικό σχεδιασμό, που να λειτουργήσει ως αποτροπαϊκό όπλο κάθε ύποπτης ξένης επιβολής , αλλά και για την διακηρυσσόμενη τόσο ευρέως πολυπόθητη ανάπτυξη της Χώρας. Ελπίζουμε, εν όψει δεινής καταστάσεως , σωρείας προβλημάτων και αναγκών και ξένων πιέσεων , να συνέλθουν επιτέλους όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και αναφανδόν και ομοψύχως να θέσουν την σωτηρία της Πατρίδος, Patriae Salutem υπεράνω των κομματικών επιδιώξεων και συμφερόντων.-

 Ευχαριστώ δια την φιλοξενία
 Θεόφραστος ο νεώτερος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 766



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ