17.3.15

Λόγος & Αντίλογος

«Αρχόντισσα Καστοριά»

Ο νέος δίσκος του μουσικοσυνθέτη Άγγελου Παλαπέλα σε στίχους της καστοριανής ποιήτριας και συγγραφέα κ. Σοφίας Σοφαροπούλου. Όταν έπεσε στα χέρια μου η «ποιητική συλλογή» ένα από τα αρκετά βιβλία που συνέγραψε η κ. Σοφία Σοφαροπούλου με συγκίνησε ιδιαίτερα, το βάθος, το νόημα και η απλότητα των ποιημάτων της.
Είπα μέσα μου και να μην μελοποιηθούν αυτοί οι στίχοι; κι έτσι έγινε. Ο στίχος ταξίδεψε μέχρι την Καρδίτσα. Η επιθυμία πραγματοποιήθηκε. Βρήκε τον κατάλληλο μουσικοσυνθέτη της, τους ερμηνευτές της, τους άψογους οργανοπαίχτες. Έγινε πολύ καλή δουλειά. Άριστη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και τα τραγούδια τους εύχομαι να γίνουν πρότυπα, σύμβολα στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε. Τα τραγούδια θέλουν «ταυτότητα» για να να’ ναι γνήσια και εδώ στον δεύτερο δίσκο του Άγγελου Παλαπέλα σε στίχους της κ. Σοφίας Σοφαροπούλου με τον τίτλο «Αρχόντισσα Καστοριά» υπάρχει σ’ όλο της το μεγαλείο. Χιλιόχρονη κ. Σοφία μας, που υμνήσατε την Καστοριά!
Μετά τιμής, 
Ελένη Βαϊζόγλου 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 765


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ