13.3.15

Λόγος & Αντίλογος

Τρία θέματα

Κύριε Διευθυντά,

Σε σοβαρό άρθρο του συμπατριώτου μας Μ. Γ. Πελαγίδη σε τοπική εφημερίδα (16-10-2014), σχολιάζεται η όλη πολιτική δράση-σταδιοδρομία –ασφαλώς με κάποιες υπερβολές– του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια. Ο αρθρογράφος κ. Γ. Πελαγίδης- δικηγόρος εν Θεσ/νίκη, του αποδίδει-τουλάχιστον επιεικώς-συνευθύνη για πολλές αποφάσεις, -νόμους και πράξεις του πανίσχυρου- τότε ΠαΣοΚ –τότε, όταν εν τη παντοδυναμία του «έκοβε και έραβε, έραβε και ξήλωνε»- και έτσι (το ΠαΣοΚ) έβλαψε την χώρα. Ο κ. Παπούλιας επί σειράν ετών, από τα κορυφαία, πρωτοκλασάτα στελέχη του διετέλεσε υπουργός. Οπωσδήποτε, επειδή το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι μειωτικό για τον «Πρώτο Πολίτη της Χώρας», για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διερωτώμαι, μήπως θα έπρεπε να διαβάσουμε, στον τοπικό, έστω, τύπο ή στην ίδια εφ/δα κάποια ανακοίνωση- απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας. Δεν μπορεί να αιωρούνται απόψεις – αιτιάσεις εις βάρος του Προέδρου, χωρίς διευκρινήσεις. Σε παλαιότερες εποχές, για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας –τον εκάστοτε  «τέως», ήταν …ασύλληπτο νοητικώς να δημοσιεύσει κάποιος, για να σχολιάσει ή ελέγξει την εν γένει πολιτεία των. Στην σημερινή δημοκρατία μας τα πράγματα είναι διαφορετικά, όλα είναι επιτρεπτά…

Αριστερές εξυπνάδες: Από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό δημοσιογράφος- καλός χειριστής του λόγου και φαινομενικά μετριοπαθής- κατηγορούσε τους κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Πλεύρη (της Ν.Δ.), επειδή σχολίασαν και επέκριναν τον δήμαρχο Χαλανδρίου για την αήθη ενέργεια και συμπεριφορά του σε εθνική γιορτή. Πληροφορούμαι λοιπόν από την εκπομπή του ραδιοφώνου ότι ο εν λόγω δήμαρχος είχε την φαεινή… έμπνευση και συνειδητά προγραμμάτισε να γίνει η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο του όχι υπό τους ήχους των πανελληνίων εθνικών τραγουδιών, που εκφράζουν και συγκινούν την ψυχή της πατρίδος και την ολότητα των Ελλήνων, αλλά με τον ύμνο του ΕΑΜ, δηλ. τραγούδι μιας συγκεκριμένης πολιτικής - κομματικής παρατάξεως. Είχε την απαίτηση ο δημοσιογράφος από τους δύο συνομιλητές του να συμφωνήσουν με την διχαστικήν αυτήν ενέργεια και με την δική του άποψη, καθ’ ήν στιγμή άδραξε την «ευκαιρία» ο δήμαρχος να κομματικοποιήσει την μαθητική παρέλαση. Και πράγματι• με αυτόν τον απαράδεκτο προγραμματισμό του εν λόγω δημάρχου μαθητές οικογενειών διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων είναι υποχρεωμένοι να συνεορτάσουν με το ΕΑΜ και να παρελάσουν ως αιχμάλωτοι υπό τα Καυδιανά δόρατα! Ορθά προσέθεσε ο κ. Πλεύρης, αν από την άλλη πλευρά «σας κάνουν νύξη ή σας θυμίζουν Γράμμο και Βίτσι, ορμάτε να επιτεθείτε ότι ενεργούν με μετεμφυλιακά διχαστικά συνθήματα, κ.λ. π.». Ο δημοσιογράφος –άκουσον, άκουσον, με «εξυπνάδες» υπεστήριξε ότι ο δήμαρχος είχε μιαν ιδιαιτερότητα (;) και ας το άφηνε απαρατήρητο(!) ο κ. Πλεύρης. Είναι και αυτή μια από τις γνωστές τους μεθόδους. Κάνουν τη δουλειά τους και να μείνει αυτή απαρατήρητη. Τακτικισμός της πολύμορφης Αριστεράς των τελευταίων 20-25 ετών. Πήραν θέσεις και αξιώματα, συντάξεις και απέλαυσαν παντοίες εκδουλεύσεις και παράνομες εξυπηρετήσεις για τα ωμά συμφέροντά τους και διορισμούς, και σήμερα οι ίδιοι ομολογούν υποκριτικά για φαυλότητα του παρελθόντος, που δαψιλώς τους ευεργέτησε. Ω της υποκρισίας και του καιροσκοπισμού! ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος, θυμοσοφεί ο λαός μας).

Επί τέλους, εις ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια της πατρίδας μας, την ελευθερία, το αυτοδιοίκητο, την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους για την προαγωγή της Επιστήμης, ακούσθηκε μια φωνή ανδρική και μια γενναία απόφαση, δίκαιη και αντικειμενικά ορθή, εκείνη του πρυτάνεως κ. Φορτσάκη, ο οποίος φράσσει πλέον τον δρόμο στην ασυδοσία και αναρχία και στις καταλήψεις των ονόματι φοιτητών και υπαλλήλων διακρινόμενων δια το ίδιο ποιόν, και διαβεβαιώνει ότι εφεξής θα λύονται τα όποια προβλήματα- ζητήματα- με τον δημοκρατικό επιβεβλημένο διάλογο και με νόμιμη στις συνεδριάσεις εκπροσώπηση των φοιτητών και όχι με «μπουλούκια» επαγγελματιών διαδηλωτών φοιτητών, που προκαλούν ταραχές, φθορές και αναστατώσεις και βλάπτουν οφθαλμοφανώς την Χώρα μας. Όλοι οι άλλοι πανεπιστημιακοί παράγοντες, καθηγητές και υπάλληλοι και οι συνειδητοί στην πλειοψηφία τους φοιτητές οφείλουν, δημοκρατικά και πατριωτικά σκεπτόμενοι, να συμπαραταχθούν και να συστοιχηθούν με την γενναία αυτή στάση του πρυτάνεως βέβαιοι όντες ότι έτσι βοηθούν την σωστή παιδεία και συντελούν στο ανέβασμα της κοινωνίας. Στηρίζουν έτσι και βελτιώνουν την πολλά πάσχουσα ακόμη δημοκρατία μας.

Καστοριά 3 Νοεμβρίου 2014


 Τακτικός αναγνώστης σας
 Θεόφραστος ο νεώτερος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 763


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ