23.3.15

Πρόσωπα 2014: Χρήστος Παρχαρίδης [9]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2014 | 8.1.2015 | 770

Στοιχείο εκτίμησης

του πολιτικού περιεχομένου της Καστοριάς


«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», σχολίασε εύστοχα ένας από τους αναγνώστες που πρότεινε τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Παρχαρίδη. Ο οποίος επί δημαρχίας κ. Εμμανουύλ Χατζησυμεωνίδη και έως τον Αύγουστο διετέλεσε προβεβλημένος αντιδήμαρχος του πρώτου καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς. Και ο οποίος κατά μια περίεργη σύμπτωση σε κάποιο άλλο επίπεδο και χρόνο υπήρξε παλιότερα στενός πολιτικός συνεργάτης του νέου δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή.

Ο κ. Χρήστος  Παρχαρίδης, περίμενε την λήξη της θητείας της αντιδημαρχιακής «παντοδυναμίας» του, για να ξαναγίνει «διάσημος». Όχι μόνο για το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές συγκέντρωσε ένα πολύ υψηλό, σχεδόν πρωτοφανή για τα δεδομένα δημοτικών εκλογών στην Καστοριά, αριθμό σταυρό προτιμήσεων (1104 σταυρούς). Γεγονός που επέτρεψε στον καθένα εύκολα την υπόθεση εργασίας ότι προεκλογικά ίσως και να λειτούργησαν κύκλοι υποστήριξης συγκεκριμένων στελεχών του τέως πλειοψηφικού δημοτικού συνδυασμού, προδιαγράφοντας έτσι τις εξελίξεις σε περίπτωση που κέρδιζε την επανεκλογή του ο τ. δήμαρχος Καστοριάς κ. Μ. Χατζησυμεωνίδης.

Στο κάτω-κάτω, η αριθμητική επίδοσή του σε σταυρούς προτιμήσεως, που ακολούθησε τις επιδόσεις τους σε πολιτικό έργο τα 3,5 περασμένα χρόνια είναι πρωτίστως προσωπικό του κατόρθωμα. Συνιστά στοιχείο εκτίμησης του πολιτικού περιεχομένου της Καστοριάς, του εκλογικού αποτελέσματος των τελευταίων δημοτικών εκλογών.
Και πρώτης τάξεως αφορμή για την εξαγωγή χρήσιμων κοινωνικών και πολιτικών συμπερασμάτων, ανάλογα με το μετερίζι του καθενός.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Παρχαρίδης υποδείχθηκε μαζικά από αναγνώστες της ΟΔΟΥ, ως ένα από τα πρόσωπα του 2014, προπαντός για το γεγονός ότι μετά την λήξη της αντιδημαρχίας του και ενώ ήδη είχε διαδεχθεί στον δημοτικό θώκο η δημοτική αρχή του κ. Ανέστη Αγγελή, ο ίδιος όχι μόνο μπαινόβγαινε στα γραφεία του Δήμου Καστοριάς με χαρακτηριστική άνεση του φυσικού ηγέτη-προϊσταμένου, αλλά και έδινε εντολές (τις οποίες εκτελούσε δημοτικός υπάλληλος) να στέλνονται με την επίσημη σφραγίδα του Δήμου Καστοριάς, έγγραφα, στο όνομα του Δήμου Καστοριάς, έγγραφα για υποθέσεις και αιτήματα «διευκολύνσεως» (όπως ανώδυνα και ελληνιστί αποδίδεται η λέξη «ρουσφέτι») σε κληρωτό οπλίτη στην διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Επιτρέποντας έτσι στον καθένα να υποθέσει όχι μόνο την σοβαρότητα και την επισημότητα χρήσης των διακριτικών του Δήμου Καστοριάς, αλλά και το πελεκούδι που ενδέχεται να κάηκε στο παρελθόν για αντίστοιχης αισθητικής λόγους. Προφανώς, έτσι γράφεται η ιστορία.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 770


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/3/15

    Πρωτίστως λόγοι αισθητικής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/15

    "...υποδείχθηκε μαζικά από αναγνώστες" προφανώς όλοι τον καταψήφισαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ