27.3.15

Πρόσωπα 2014: Ευάγγελος Διαμαντόπουλος [7]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2014 | 8.1.2015 | 770

Η νομιμοποίηση

μιας πτυχής της Καστοριάς


Ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ επιλέχθηκε από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, τόσο για τα μάλλον αρνητικά του, όσο και για τα θετικά του, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στο 2014. Παρά τις φαινομενικές ομοιότητές του με την συνάδελφό του της Ν.Δ. κ. Μαρίας Αντωνίου που μάλλον περιορίστηκαν και ευτυχώς, ίσως και να εξαντλήθηκαν σε αρχικές συναντιλήψεις για το καρναβάλι, και σε εικόνες που έβλαψαν αμφοτέρους και φαίδρυναν την Καστοριά.

Ωστόσο ο κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος κινούμενος με δυσκολία στις συντηρητικές συμπληγάδες και τις κάπως αναχρονιστικές αντιδράσεις τοπικών στελεχών του ΣυΡιζΑ και γενικά ανθρώπων που εν όψει της όσμωσης που προκαλεί η προοπτική της εξουσίας συσπειρώνονται σαν καλά λαγωνικά γύρω από το κόμμα, μέσα στο 2014, άλλαξε.

Απαλλάχτηκε σε ένα βαθμό από το κυρίαρχο στοιχείο ακτιβιστικών δράσεων εκτός Καστοριάς, και έδειξε να επικεντρώνεται σε ζητήματα τοπικής σημασίας υποβάλλοντας ερωτήσεις σε πλήθος υπουργείων και φορέων της εξουσίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Περισσότερο όμως απ’ όλα κατόρθωσε να νομιμοποιήσει και να εκφράσει την ανάγκη εκπροσώπησης μιας μάλλον μειοψηφικής, αλλά σαφώς υπαρκτής, προοδευτικής – αριστερής πτυχής της Καστοριάς η οποία μέχρι τώρα παρέμενε στο περιθώριο. Ιδεολογικοποίησε, περισσότερο ή λιγότερο εύστοχα πολλές από τις πρακτικές πλευρές της πολιτικής ζωής, της καθημερινότητας και των πρακτικών προβλημάτων με ένα τρόπο αρκετά ενδιαφέροντα, ιδίως εν όψει του νεαρού της ηλικίας του.

Και προφανώς δεν δέχθηκε ζοριλίκια από αυτούς που θέλουν να ελέγξουν τον ΣυΡιζΑ στην

Καστοριά και να το μετατρέψουν σε πολιτικό στέκι άδολων και όχι μόνο συμφερόντων, όσων κινούνται στις παρυφές της κοινωνίας και στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής της Καστοριάς.

Η αίσθηση που επικρατεί γι’ αυτόν είναι ότι δυόμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2012, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν οι περισσότεροι φίλοι του βρίσκονται τελικά εκτός του τοπικού ΣυΡιζΑ. Και ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι πραγματικοί του αντίπαλοι θα βρίσκονται εντός των τειχών. Που έκτισαν οι άλλοι γύρω του.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ