28.3.15

Πρόσωπα 2014: Οι γνωστοί-άγνωστοι [6]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2014 | 8.1.2015 | 770

«Ανεύθυνες» φήμες

με ονόματα και επώνυμα 


Πολλά γράφτηκαν (αν και θα άξιζε ακόμη περισσότερα) και ακόμη περισσότερο, πολλά ακούστηκαν με ονόματα και επώνυμα για το ποιοι ακριβώς ήταν οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τις «ανεύθυνες» φήμες για την εκστρατεία φόνων δεκάδων σκυλιών της Καστοριάς, μέσα στο 2014 και ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Μόλις ο Δήμος Καστοριάς ανέθεσε απ’ ευθείας τον πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας στην…  τέχνη του καλλιτεχνικού πατινάζ, και λίγο καιρό πριν ο επιχειρηματίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής τέλος πάντων, ο Άγιος Βασίλης κτίσει το χωριουδάκι του στο καταστόλιστο πάρκο.

Μόνο οι δημοτικοί άρχοντες -μηδέ του νέου δημάρχου Καστοριάς εξαιρουμένου- δεν φαίνεται να άκουσαν κάτι, και περιορίστηκαν σε γενικόλογες και αφηρημένες επιβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητά τους να εφαρ μοστεί ο νόμος. Καθ’ ό ως γνωστό η θανάτωση των ζώων και προπαντός των αδέσποτων αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα, και οι ημέτεροι, εμφορούμενοι από το δίκιο τους, όπως ανάλογα πράττει άλλωστε και ο κάθε θιγόμενος, είτε είναι καλός ηθοποιός όσο τουλάχιστον ο Χαϊκάλης, είτε όχι, υπέβαλαν και μήνυση. Κατ’ αγνώστων φυσικά και προπαντός μη πάρουν κανά αθώο στο λαιμό τους.

Και όλα αυτά, μετά την επίσημη πρώτη διαμαρτυρία, και μάλιστα με οργή δεκάδων δημοτών και κατοίκων της Καστοριάς κατά του Δήμου Καστοριάς, και ορισμένων στελεχών και αξιωματούχων, που ενστικτωδώς αλλά και μυστηριωδώς προσέλκυσαν επάνω τους, τα πυρά των δυσαρεστημένων φιλόζωων.

Μετά και το απίστευτο θέαμα, υπάλληλοι του Δήμου Καστοριάς να μαζεύουν από τους δρόμους και τις πλατείες κουφάρια από αθώα θύματα μεταξύ του πληθυσμού των καλύτερων φίλων του ανθρώπου, των γνωστών τετράποδων σκύλων. Που απλά δεν μπορούν να σκεφτούν ότι όχι μόνο δεν ισχύει το αντίθετο, αλλά ότι εδώ είναι κι’ από πάνω Καστοριά.

Η δήθεν «δεύτερη» «καθαρότερη» πόλη της Ελλάδος την οποία επισκέπτες και τουρίστες δεν θα έπρεπε να δουν την περίοδο των Χριστουγέννων να διαθέτει αδέσποτα.

Εδώ δεν μπορεί να ανεχτεί παιδιά με σπίρτα, τα ενοχλητικά στις big business αθώα τετράποδα θα άφηνε η πόλη ήσυχα;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 770


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ