29.3.15

Πρόσωπα 2014: Σωτήριος Αδαμόπουλος [5]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2014 | 8.1.2015 | 770

Η λακωνικότητα

στο άθροισμα πολλών συμπτώσεων 


Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δ.Σαββόπουλο που συχνά έδειχνε περισσότερο εξωστρεφής, κινητικός και τηλεοπτικός απ’ όσο ο ίδιος χρειαζόταν, ή απ’ όσο ταίριαζε στις περιστάσεις, ο διάδοχός του στα ηνία της Περιφερ. Ενότητας Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, τουλάχιστον τους πρώτους τέσσερις μήνες της ανάληψης των καθηκόντων του, μοιάζει φειδωλός. Και πολύ Λάκων. Ακριβώς στον αντίποδα, όχι μόνο με τον κ. Δ. Σαββόπουλο, αλλά και με τον κάπως, κάποτε έστω, λαλίστατο κ. Θεόδωρο Καρυπίδη του οποίου οι τηλεοπτικές εκπομπές στα τρία πρώτα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αποτέλεσαν το αδιαμφισβήτητο πολιτικό του εφαλτήριο.

Και αν ο κ. Δ.Σαββόπουλος, ίσως και να μιλούσε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, το βέβαιο είναι ότι όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κ. Σ.Αδαμόπουλος, ομιλεί λιγότερο απ΄ όσο χρειάζεται, ή έχει ανάγκη ο τόπος. Και όχι μόνο αυτό, αφού –σε σύγκριση και πάλι με τον προκάτοχό του- μετέχει ακόμη και σε λιγότερες διαμαρτυρίες για τα προβλήματα του τόπου, σαν τις γνωστές διαμαρτυρίες κατά του εαυτού τους, στις οποίες μετείχε ως γνωστόν ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

Βεβαίως είναι γνωστό -χαρακτηριστικό ίσως της όλης προσπάθειας- ότι εκτός από τον περιφερειάρχη Καστοριάς, όλοι οι υπόλοιποι και εν προκειμένω ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, βάσισε την εκλογή του στο άθροισμα πολλών συμπτώσεων και όχι στον ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, στόχο ή στίγμα του ίδιου και ολόκληρου του συνδυασμού του.

Ενός συνδυασμού που φέρεται να αναπτύσσεται μεταξύ των εκφράσεων αντισημιτισμού έως των παρυφών της κομμουνιστικής αριστεράς. Και να στεγάζει στις τάξεις του, αντιφατικές ψήφους προτιμήσεων από τους συμπολίτες της Καστοριάς και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Η εκλογική νίκη πάλι του κ. Σωτηρίου Αδαμόπουλου, αναμφίβολα αποτελεί την πιο «ταπεινωτική» ήττα της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, δεδομένου ότι το κόμμα αυτό απέτυχε, την ίδια στιγμή που ακριβώς στον Δήμο Καστοριάς και τον Δήμο Νεστορίου κατέγραψε νίκες.

Όλα αυτά όμως, όπως και η λακωνικότητα του νέου αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς που σύμφωνα με πολύ πρόσφατες αναφορές και παράπονα περιβάλλεται ή φιλτράρεται από συμβούλους, εθελοντές ή όχι, σίγουρα δεν μπορούν να διατηρηθούν επί μακρό. Διότι τα 4,5 και πλέον χρόνια που απομένουν ως τις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πολιτικός χρόνος είναι όχι μόνο τεράστιος, αλλά και χρήσιμος.

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα, τι ακριβώς άλλαξε γύρω μας ή ακριβέστερα τι (και εάν) βελτιώθηκε αφ’ ότου η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας έχει νέο περιφερειάρχη και η Καστοριά τον κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο νέο αντιπεριφερειάρχη, η απάντηση, μάλλον είναι αρνητική. Και αυτή η απάντηση ήταν ο λόγος για τον οποίο αναγνώστες της ΟΔΟΥ μαζί με το καμπανάκι, πρότειναν τον κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο ως πρόσωπο της χρονιάς.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιανουαρίου 2015, αρ. φύλλου 770


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ