8.3.15

ΟΔΟΣ: 1+1 ROH




Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός
για την "Λίμνη των Κύκνων" του Tchaikovsky από την ROH


Οι 30 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638 και e-mail: odos-kst@otenet.gr) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 ευρώ στην τιμή των 15,00 ευρώ.  Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (του φύλλου 779 της Πέμπτης 12.3.2015) την ημέρα της αναμετάδοσης από το Λονδίνο, την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 21:20, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς. 

Ευγενική χορηγία της ΟΔΟΥ
  • Απ’ ευθείας από την Royal Opera House του Λονδίνου (Covent Garden) την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στις 21:20 στο ΤΕΙ Καστοριάς





Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”, εξασφάλισε για την πόλη της Καστοριάς τη μετάδοση σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον όμιλο Αντέννα. Μετά τις εξαιρετικές παραγωγές σε απευθείας μετάδοση από την την Royal Opera House, το θρυλικό Covent Garden του Λονδίνου, “Μανόν” και “Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων”, σειρά έχει το θρυλικό έργο «Η Λίμνη των Κύκνων».

Αναμφίβολα το πιο σημαντικό από τα ρομαντικά μπαλέτα και ένας θερμός φόρος τιμής στη δύναμη του έρωτα. Η σαγηνευτική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που μεταμορφώνεται σε κύκνο, είναι μια τέλεια σύνθεση χορογραφίας και μουσικής και, παρ’όλο που ο Tchaikovsky δεν έζησε για να δει την επιτυχία της, η πρώτη μελωδία της είναι συνώνυμη με το ίδιο το μπαλέτο και ενέπνευσε γενιές χορευτών, ενώ πέρασε στην κουλτούρα όλου του κόσμου.

Από τις πρώτες μέρες του Vic Wells Ballet, η Λίμνη των Κύκνων στάθηκε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Royal Ballet. Στο στήσιμο αυτής της παραγωγής, ο σκοπός του Anthony Dowell ήταν να επιστρέψει σε μια αυθεντική εκδοχή της χορογραφίας που δημιούργησαν οι μεγάλοι Marius Petipa και Lev Ivanov για το Θέατρο Μαρίνσκι το 1895. Τα σκηνικά της Yolanda Sonnabend αναπαριστούν τη ρωσική αυτοκρατορική αυλή εκείνης της περιόδου σ’ένα εμπνευσμένο κράμα ιστορικής ακρίβειας και γοτθικής φαντασίας. Οι σκηνές της αυλής στην πρώτη και τρίτη πράξη έχουν μια σκοτεινή μεγαλοπρέπεια βασισμένη στο πολυτελές στυλ του Carl Fabergé, ενώ οι περίφημες «λευκές» πράξεις στην άκρη της λίμνης είναι γεμάτες ομίχλη, σκιές και φεγγαρόφωτο.

Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877 και στέφθηκε από αποτυχία. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 15 Ιανουαρίου 1895 (ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι) με νέα χορογραφία τη φορά αυτή από τους Μάριους Πέτιπα και Λεβ Ιβάνωφ, η παράσταση γνωρίζει την αποθέωση. Για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας ανέβηκε στο Λονδίνο το 1911. Από τότε έχουν γίνει χιλιάδες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες είναι διασκευασμένες σύμφωνα με την εκδοχή του εκάστοτε χορογράφου.

Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι  | Pyotr II'yich Tchaikovsky
1840 - 1893

Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ρώσος συνθέτης της ρομαντικής εποχής. Όσο το ύφος του διευρυνόταν, ο Τσαϊκόφσκι έγραψε μουσική σε ένα μεγάλο φάσμα ειδών, συμπεριλαμβανομένων συμφωνίας, όπερας, μπαλέτου, οργανικής μουσικής, μουσικής δωματίου και τραγουδιού. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή ορχηστρικά και θεατρικά μουσικά έργα στο σύγχρονο κλασικό ρεπερτόριο, όπως εκτός από την  Λίμνη των κύκνων, τα μπαλέτα Η Ωραία Κοιμωμένη και Ο Καρυοθραύστης, η Ουβερτούρα 1812, το Πρώτο Κοντσέτο για Πιάνο, επτά συμφωνίες και οι όπερα Ευγένιος Ονέγκιν, Γιολάντα κ.ά.

17 Μαρτίου 2015 ΤΕΙ Καστοριάς 21:20


Pyotr II'yich Tchaikovsky | Marius Petipa | Lev Ivanov:
Лебединое озеро / Lebedinoye ozero | Swan Lake | Η λίμνη των κύκνων

Διευθυντής ορχήστρας: Boris Gruzin. Orchestra of the Royal Opera House. Odette/Odile: Natalia Osipova. Prince Siegfried: Matthew Golding. Von Rothbart: Gary Avis. Concert Master: Vasko Vassilev.
  • Τιμές εισιτηρίων: 15,00€. Μαθητικό, φοιτητικό ανέργων: 10,00 € (με το "κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1" για δύο άτομα: 15,00 )

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) κ. Ανδρέας Κυπαρίσσης τηλ. 2467028999. ΟΔΟΣ: Μητροπόλεως 4, Καστοριά τηλ. 2467029638.



  • Επόμενη αναμετάδοση από την ROH:
5 Μαΐου 2015 Frederick Ashton: Η κακοφυλαγμένη κόρη



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ