12.1.15

Επίσκεψη εργασίας αντιπρόσωπων της Europa Nostra

της Τράπεζας Αναπτύξεως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Council of Europe Development Bank (CEB) και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) στην Καστοριά στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.

Θα συμμετάσχουν οι:
-Εκπρόσωποι Europa Nostra:
Κώστας Καρράς, Αντιπρόεδρος της Europa Nostra και Ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Stefan Balici – Συμβούλιο της EN
Ιωάννα Στεριώτου - Επιστημονικό Συμβούλιο της ΕΝ
Urbano Murillo της CEB
Pedro Ponce de Leon, της CEB
-Εκπρόσωποι Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού:
Παύλος Κρεμέζης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΕΤ.
Κωνσταντίνος Κουτσαδέλης, Γραμματέας Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.
Βασίλης Τσεμάνης, Μέλος της ΕΛΛΕΤ.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνεργασία της EN και της ΕΛΛΕΤ με τις Δημοτικές αρχές της πόλης της Καστοριάς (και ενδεχομένως με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) για το μείζον πρόγραμμα προστασίας των «μνημείων» της πόλεως (αρχοντικά και σπίτια σε κίνδυνο, κ.λ.π), κυρίως στις προστατευόμενες περιοχές Ντολτσός και Απόζαρι (Πρόγραμμα 7 Most Endangered - 2014, της ΕΝ). Για το πρόγραμμα αυτό η Καστοριά επιλέχθηκε από την ΕΝ μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων, στην Βιέννη τον Μάιο του 2014. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΛΕΤ είναι αντιπρόσωπος της ΕΝ στην Ελλάδα.
Τόπος συνάντησης και εργασίας: το Αρχοντικό Ωρολογόπουλου στο Ντολτσό.
Το βράδυ της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δείπνο γνωριμίας ( 20.00-22.00) στο Εστιατόριο Ντολτσός του Κώστα Πουλιόπουλου.
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου οι αντιπρόσωποι της ΕΝ, της ΕΛΛΕΤ και των αρχών της πόλης θα περιηγηθούν την Καστοριά και κυρίως τις περιοχές Ντολτσός και Απόζαρι, που αναφέρονται στο ειδικό αυτό πρόγραμμα. Το ίδιο απόγευμα του Σαββάτου (18.00-20.00) θα γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο συνάντηση - συνέντευξη τύπου και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς.
Το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου οι φιλοξενούμενοί μας θα επισκεφθούν την Μαυριώτισσα και τον Λιμναιο Οικισμό στο Δισπηλιό.
Ακόμα πιο λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη των αντιπροσώπων της ΕΝ και της ΕΛΛΕΤ στην Καστοριά.

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Β. Τσεμάνης 


ELLINIKI ETAIRIA (Society for the Environment and Cultural Heritage) 28 Tripodon Str., 10558 Athens, Greece ∙ Tel + 30 210 3225 245, + 30 210 3226 693, Fax +30 210 3225 240 Μέλος/Member: International Union for Conservation of Nature and Natural Resource (IUCN), Europa Nostra/IBI, European Environment Bureau (EEB), Mediterranean Information Office for the Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE)


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 757


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ