23.12.14

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2014




Πέρσι, στην ΟΔΟ για την ανακοίνωση της εθιμικής ψηφοφορίας – επιλογής των Προσώπων του 2013, από τους αναγνώστες της εφημερίδας, αναφερόταν ότι «ποτέ στο παρελθόν η φράση “κάθε πέρσι και καλύτερα” δεν επαληθεύτηκε όσο στα τελευταία χρόνια».

Ωστόσο το 2014 παρά το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την πολιτική και οικονομική κρίση, θα μπορούσε να είναι η πρώτη φορά, που να παρατηρήσει κάποιος εύλογα ότι «κάθε πέρσι και χειρότερα». Μιας και οι πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας με τάσεις ανάπτυξης, είχαν ήδη αναφανεί.

Αυτό ίσχυσε τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση σηκώνοντας το γάντι που πετούσε η αντιπολίτευση, ανακοίνωσε την  επίσπευση της προεδρικής εκλογής κατά 3 μήνες περίπου. Διότι από τότε, το τοπίο επαναφέρει αναμνήσεις του 2011 και 2012. Δηλαδή εφιαλτικές εποχές.

Κι’ όμως το 2014 αποδείχθηκε μια γεμάτη χρονιά. Είχε δημοτικές – περιφερειακές εκλογές και αλλαγή στις σκυτάλες του Δήμου Καστοριάς, Νεστορίου και στην Περιφέρεια.

Είχε ανατροπές στις Ευρωεκλογές, τις πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει προσδοκία και μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι, άρχισαν οι πολιτικές ζυμώσεις που τελικά οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία.

Κοντά σ’ αυτά, η Καστοριά είχε το δικό της 2014, στην τοπική πολιτική και δημόσια ζωή. Ανατροπές, ανακατατάξεις, εκπλήξεις, απογοητεύσεις. Και γενικώς θόρυβος μέσα στην απόλυτη ησυχία και απραξία.

Όπως κάθε χρόνο, η ΟΔΟΣ θα παρουσιάσει τα δέκα πρόσωπα της χρονιάς, που διακρίθηκαν θετικά ή αρνητικά στην Καστοριά (πόλη και νομό).

Οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ, έχουν για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία να προτείνουν τα ένα έως δέκα πρόσωπα που ξεχώρισαν για οποιονδήποτε λόγο μέσα στο 2014.

Σε εποχή που υπάρχει επείγουσα ανάγκη για σύμβολα και παραδείγματα.


* * * 

Τι προτάσεις σας μπορείτε να τις στείλετε (επώνυμα ή ανώνυμα, αιτιολογημένα ή όχι) με τους εξής τρόπους:
  • Με e-mail: odos-kst@otenet.gr
  • Με sms: 6945.400.336
  • Με φαξ: 2467.500.623
  • Με επιστολή: ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, 52100 Καστοριά (και τηλεφωνικώς 2467.029.638)
  • Ή απ’ ευθείας στα γραφεία της ΟΔΟΥ

Δεν παρέχεται η δυνατότητα σχολιασμού στην παρούσα ανάρτηση.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ