24.11.14

Λόγος & αντίλογος

Αγαπητοί κύριοι,

Μετά από πολύ προσπάθεια, κατάφερα να έχω, στην εκπνοή της θητείας μου, τα αποτελέσματα της αναφοράς μας για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Καστοριάς. Έτσι, όπως είχα υποσχεθεί, σας κοινοποιώ περίληψη της απόφασης για την επιβολή διοικητικού προστίμου στην ΔΕΥΑ Καστοριάς λόγω ρύπανσης που προκαλεί στο ρέμα «Γκιόλι(ε)» όπως αναλυτικά αναφέρεται σ’ αυτήν.
Τελικά έστω και με την "όχι τόσο φιλική" στάση των υπηρεσιών ιδιαίτερα μετά την προσφυγή στον Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης & Συνήγορο του Πολίτη, έστω μετά την πάροδο τόσο μεγάλου χρόνου, έστω και χωρίς επίσημη και απ' ευθείας ενημέρωσής μας η διαδικασία κινήθηκε και διαπιστώθηκαν αρμοδίως παραβάσεις στη λειτουργία του βιολογικού της ΔΕΥΑ Καστοριάς για τις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000€.
Βέβαια το ζητούμενο για όλους εμάς που κατοικούμε γύρω από το βιολογικό δεν είναι να «πέφτουν» πρόστιμα επειδή δεν λειτουργεί καλά ο Βιολογικός (παρά τις ειρωνικές περί του αντιθέτου δηλώσεις του διευθυντή της ΔΕ ΥΑΚ τον Απρίλιο 2014) αλλά να λειτουργεί σωστά και να μην προκαλεί την όχληση και τις μολύνσεις που σήμερα προκαλεί.
Για το λόγο αυτό μας βασανίζουν τα πιο κάτω ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσων απαντήσεων:
-Θα συμμορφωθεί η ΔΕΥΑΚ στα όσα ορίζει ο νόμος;
-Θα το ελέγξουν σε εύλογο χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίας;
-Θα μας κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους ή θα κρίνουν ότι είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας και μπορούν να μας στερούν το δικαίωμα να αναφερόμαστε στις αρχές και να απαιτούμε απάντηση όπως το σύνταγμα και ο νόμος ορίζει;
Παρακολουθεί την υπόθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας για τυχόν άσκηση ποινικής δίωξης αν και όπου παραβιαστεί από οποιονδήποτε ο ποινικός νόμος;
Τέλος θ' αναλάβουν οι εκλεγμένοι τοπικοί μας άρχοντες κοινή προσπάθεια να λυθεί οριστικά το ζήτημα επεξεργασίας λυμάτων χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Αλιάκμονα;
Αποχαιρετώντας σας από τη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αμπελοκήπων θέλω να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα στήριξή σας με την προβολή των προβλημάτων της τοπικής μας κοινότητας. Θα συναντηθούμε ξανά γιατί θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλό της κοινότητας, ανεξαρτήτως θέσης, με βασικό όπλο την νομιμότητα!

Σας ευχαριστώ πολύ
Αναστάσιος Ντίνας



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 754


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ