26.11.14

Λόγος & αντίλογος

Ανοικτή επιστολή 
προς τον πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Καστοριάς

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Σου απευθύνω μια ανοικτή επιστολή κατά παράδοξο τρόπο. Γιατί όταν κάποιον τον γνωρίζεις χρόνια και μιλάς μαζί του δεν είναι συνηθισμένο να τον στέλνεις επιστολές! Όμως η επιστολή απευθύνεται μέσω εσού και στους υπολοίπους και ίσως εκφράζει και άλλους συμπολίτες. Ας έλθουμε όμως στο ζητούμενο:
Τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο έχασε και απαξιώθηκε από τις συνεχείς και ατέρμονες αντιπαραθέσεις. Ακούστηκαν πολλά υπονοούμενα πολλές αλληλοκατηγορίες. Δεν είναι ώρα να κάνουμε απολογισμό για το ποιος φταίει και πόσο. Ούτε είμαι αρμόδιος. Το σίγουρο όμως είναι στα μάτια των πολιτών η εικόνα του δημοτικού Συμβουλίου που έβγαινε από τα ΜΜΕ ήταν αρνητική. Αντί το δημοτικό Συμβούλιο να αναβαθμιστεί και να εκπέμψει μια εικόνα ενός οργάνου αναβαθμισμένου ως προς την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα το ήθος κατρακύλησε και απαξιώθηκε . Με λίγα λόγια όταν τόσοι μικροί Δήμοι γίνονται ένας Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πολλές υποχρεώσεις πολλά θέματα αλλά και πολύ μεγάλη σημασία αφού την δουλειά όλων των Δήμων την κάνει πια ένας! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εσωτερικά μέσα μια λειτουργικότητα και αλληλοενημέρωση για να περνούν τα τυπικά θέματα με σχετική ηρεμία και γρήγορα και να μένει χρόνος για ουσιαστικά θέματα ή καλύτερα θέματα που έχουν ζουμί και ίσως επηρεάσουν με την εξέλιξή τους την ζωή μας. Δόξα τον θεό από προβλήματα έχουμε μπόλικα .Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με προσωπικές πικρίες, φιλοδοξίες στρατηγικές. Τα πρόσωπα στην άκρη τα σοβαρά θέματα στην αίθουσα!
Κύριε πρόεδρε,
Πιστεύω με την καλή συνεργασία και την αλλαγή νοοτροπίας να αλλάξετε αυτήν την εικόνα. Είναι απαίτηση των πολιτών. Μην το ξεχνάτε!
Με τιμή 
Βασίλης Κωνσταντίνου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ