3.11.14

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ: Ένα -ακόμη- καφενείο

ΟΔΟΣ 3.7.2014 | 747

Τρεις άνθρωποι κάθονται στις πλαστικές καρέκλες τους στη γνωστή πλατεία


ΑΝΤΡΕΑΣ: πέρασαν και οι ευρωεκλογές, το καθήκον μας το κάναμε.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: πολλή φασαρία για το τίποτα.

ΕΛΕΝΗ: γιατί καλέ; ξέρετε τί τζίρος έγινε στα μαγαζιά; όλοι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες ψώνισαν κοστούμια και ταγεράκια. Και οι καφετέριες και οι ταβέρνες νά πελατεία!

ΑΝΤΡΕΑΣ: στείλαμε στην ευρωβουλή κάποιους ανθρώπους κι εύχομαι να τους δίνει ο Θεός δύναμη να μας εκπροσωπήσουν αξιοπρεπώς και με χρήσιμο για την χώρα μας αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: οπωσδήποτε! Ένας καλός ποδοσφαιριστής θα κάνει καλό μαρκάρισμα στους Ευρωπαίους. Γνωρίζει τόσες γλώσσες, οικονομία, πολιτική- εκτός που είναι και ωραίος τύπος- οι γυναίκες θα κρέμονται από τα πόδια του, συγνώμη, από τα χείλη του ήθελα να πω.

ΑΝΤΡΕΑΣ: σιγά ρε έξυπνε, εσείς οι εκσυγχρονιστές στείλατε ένα γεροντάκι να τρέξει σε μαραθώνιο. Καλός άνθρωπος, δε λέω, αξίζει κάθε σεβασμό, αλλά θα έστελνες εσύ τον παππού σου να βγάλει την γερμανική οχιά από την τρύπα; ξέρεις που είσαστε ακόμα; στην εποχή του σαράντα! Έχει κανέναν στάβλο εκεί κοντά να δένει τον γάιδαρο;

ΕΛΕΝΗ: ωραία! Εμείς στείλαμε γυναίκα νέα, όμορφη, μορφωμένη και ξανθιά.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: και χωρίς να επηρεάσετε κανέναν. Όλη η Θεσσαλονίκη την ψήφισε, σα να έδινε γραμμή το ΚΚΕ. Να είναι καλά ο ομογενής από την Ρωσία που έχει ομολογουμένως ωραίο γούστο.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: ξέρετε τί φταίει; που δεν λύσαμε πρώτα κάποια φιλοσοφικά ζητήματα και δεν έχουμε που να βασιστούμε. 1ο) το άγιο πνεύμα εκπορεύεται μόνο εκ του πατρός και όχι και από τον Χριστό και την Παναγία; γιατί αν συμβαίνει αυτό υπάρχει πρόβλημα εις βάρος των πιο ασθενών στρωμάτων και δη των παιδιών και των γυναικών. Να μη σου πω ότι και οι φεμινίστριες σκίζουν όσα ιμάτια τους απέμειναν, γιατί λέει ο Θεός έστειλε τον Υιόν του στη γη. Δεν μπορούσε να στείλει και μία Κόρη; έπειτα πώς ανάβει το Θείο φως; τόσοι επιστήμονες δεν μπορούν να το βρούνε; από τον Δήμου το περιμένετε; κι ο Νανόπουλος νομίζω τζάμπα το τρώει το ψωμί του...
2ο) αν ο Θεός έκανε τον άντρα κι από το πλευρό του την γυναίκα, οι gay από ποιό μέρος του άντρα έγιναν; μήπως πάρε ο ένας – πάρε άλλος τον αφήσαμε λειψό... και τώρα τι να σου κάνει κι αυτός ο καημένος...

ΕΛΕΝΗ: Δημοσθένη, βλασφημείς! Κι εγώ το άδικο το αντέχω, τη βλασφημία ποτέ! (συμφωνεί, βέβαια, σ' αυτό και η γράφουσα)
Στις ευρωεκλογές μπορεί να κάναμε τα λάθη μας. Στις δημοτικές όμως εκλογές τα πήγαμε καλά. Και ο ξάδερφος μου βγήκε, και η Χριστίνα που ο άντρας της είναι στρατιωτικός, κι έφερε όλα τα παιδιά από τον Έβρο, έγινε περιφερειάρχισα. Έτσι είναι τα πράματα: σκούντα με να σε σκουντώ, ν' ανεβούμε στο βουνό.

ΑΝΤΡΕΑΣ: άσε μας βρε Ελένη, όλο βουνά έχουμε μπροστά μας- κι όλο λέμε ότι θα τα ανεβούμε- και πάντα στα χαμηλά είμαστε! Με τις ζεμπεκιές που χορεύουμε εμείς, μόνο κλωθογυρνάμε. Πόντο δεν ανεβαίνουμε. Και δεν είναι παράξενο που τόσοι πολλοί το έχουν ρίξει στην ορειβασία, για να ανεβούν αυτό το βουνό ετοιμάζονται.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ:εγώ επιμένω ότι υπάρχει φιλοσοφικό κενό. Ξέρεις πόσοι φίλοι μου αν είχε κατέβει και η 17Νοέμβρη στις εκλογές θα είχαν πρόβλημα αν έπρεπε να ψηφίσουν αυτούς ή την Χρυσή Αυγή;

ΑΝΤΡΕΑΣ: για λέγε, για λέγε!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: πρώτα μας μαθαίνουν ότι ο Έλληνας είναι ο μόνος που δεν έφαγε ποτέ βελανίδια- με αστακομακαρονάδα ξεκίνησε- έπειτα ότι ο δικός μας Θεός νικάει όλους τους άλλους, και κατόπιν τα κόμματα σε περιλαβαίνουν και σου φυτεύουν στο μυαλό την πιο επιστημονικά μοναδική κι αποδεδειγμένη αλήθεια για το πως κυβερνιέται μια κοινωνία προς όφελος του λαού. Μετά εσύ ποιόν θα ψηφίσεις; αυτόν βέβαια που κρατάει στο χέρι το όπλο και δίνει μπουνιές! Κι αν ο παππούς σου ήταν αριστερός ψηφίζεις τη 17 Νοέμβρη, αν ήταν δεξιός τη Χρυσή Αυγή. Και το αντίστροφο βέβαια δεν είναι κακό. Κάνεις τη διαφορά.

ΕΛΕΝΗ: έχουνε κι έναν τσαγανό, μια μαγκιά όλοι αυτοί που σε σαστίζει.... Γεροδεμένα κορμιά, ιδέες που εφαρμόζονται εδώ και τώρα, βροντώδεις φωνές, περιπέτεια, μυστήριο, κυνηγητό!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: πες το ψέματα! Οι άλλοι θέλουν μόνο τους φόρους να πληρώνουμε και να δουλεύουμε, σαν τα πρόβατα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει!

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιουλίου 2014, αρ. φύλλου 747

Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ