4.7.14

Λόγος & Αντίλογος




Προς τον Διευθυντή
της εφημερίδος ΟΔΟΣ,

Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο της εφημερίδος σας ΟΔΟΣ (13/3/2014) δημοσιεύετε επιστολή του κ. Ν. Πασαλίδη, στην οποία ο γνωστός μου συμπατριώτης δικηγόρος σχολιάζει παλαιότερη επιστολή μου σχετικά με τον μακαρίτη Περδίκκα Παπακώστα. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου, διό και εκ των προτέρων ευχαριστώ.

Κύριε Πασαλίδη,

Στα δικαστήρια σεις οι δικηγόροι καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια να επισύρετε την προσοχή των παραγόντων της δίκης, και δη του επί της έδρας Προέδρου «επί της ουσίας της δικαζομένης υποθέσεως», το οποίο, διαπιστώνω, δεν πράξατε κατά την ανάγνωση της επιστολής μου, την οποία σχολιάζετε. Ασχοληθήκατε με παράμερα, με τις «παρυφές» της επιστολής. Ο προσεκτικός αναγνώστης δεν διαπιστώνει ότι εγώ κατέχομαι από σύνδρομα της περιόδου 1949 και πριν. Εν τοσούτω όμως τα γεγονότα μέχρι το 1949 (θέλετε και 1946;), που τα ζήσαμε φρικτά, συνταρακτικά και αποτρόπαια καθ’ εαυτά, δύνανται να θεωρούνται εισέτι νωπά, που επηρεάζουν ακόμη και σήμερα. Τι να σκεφθεί και τι να ειπεί κανείς όμως για εκείνους, που εμμένουν και εν έτει 2014 (επιτέλλοντος του 21ου αιώνα ) στα κελεύσματα και στο απηνές πρόσωπο του συστήματος του Στάλιν και των διαδόχων του, και δεν εννοούν να αλλάξουν(δική σας φράση) και να προσαρμοσθούν… ηπίως!

Αγαπητέ Νίκο, επιχειρείς να με εντάξεις με την διατύπωση «δεξιάς ακραίας αποκλίσεως». Τι το θέλεις το «αποκλίσεως»; Αν εννοείς ότι ο Λάζαρος Νικηφορίδης δεν θέλει να έχει καμιά σχέση και συμβιβασμό με ολοκληρωτικά καθεστώτα, τον τοποθετείς σωστά, και μάλιστα χωρίς την παραμικράν, σημειωτέον, απόκλισιν, την οποία μου αποδίδεις ερειδόμενος δεν ξέρω πού. Θέλω και εύχομαι στην κοινή Πατρίδα μας μαζί με τα εκατομμύρια των συνελλήνων να προοδεύει πάντοτε με κοινοβουλευτική αληθινή δημοκρατία και Ορθοδοξία, με φιλελευθερισμό και ενταγμένη στην Ε.Ε. στο πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και αλληλοκατανοήσεως (που όμως δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το βιώσαμε αλλ’ οψόμεθα. Ιδού πεδίον δράσεως λαμπρόν για μια πραγματική Ε.Ε.).

Προσπερνώ την όποια κριτική χωρίς να επηρεάζει ούτε κατά κεραίαν τις κοινωνικές σχέσεις και την καλή γνωριμία. Καλό Πάσχα!

Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Υ.Γ.Χαρακτηρίζεις επιστήμονα χημικό «αδαή». Αδαής = άμαθος, άσχετος. (α στερητικό + δάω, σπάνιο ρήμα. Η ρίζα δα στο ρήμα δι-δά-σκω). Αδαής = ο μη διδαχθείς, άπειρος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 733.

Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ