6.3.14

Από τα ομόλογα στα... αρωματικά φυτά




Δομημένων εξέλιξη


«Ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης είναι φτωχός. Καλλιεργεί πλέον αρωματικά φυτά και φιλοξενείται στο 80 τ.μ. σπίτι του πατέρα του μαζί με όλη του την οικογένεια». Ο μάρτυρας υπεράσπισης του πάλαι ποτέ προέδρου του ΤΕΑΔΥ, κατηγορουμένου στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, διαβεβαιώνει - μόλις την Παρασκευή - το δικαστήριο για μια «οικογένεια-διαμάντι». Ο πατέρας του κατηγορουμένου και πρώην βουλευτής Κα- στοριάς της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης περιμένει με τη σειρά του να μπει στην αίθουσα να καταθέσει για το ίδιο του το παιδί.

Η δίκη για τα δομημένα ομόλογα, η οποία διεξάγεται από τον Μάρτιο του 2012, μπαίνει τον Νοέμβριο στην τελική ευθεία της, με τις απολογίες των κατηγορουμένων και την ετυμηγορία να κοντοζυγώνει μετά τα Χριστούγεννα και πάντως αρχές του 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς από τους 14 κατηγορουμένους είναι προφυλακισμένος, ενώ ο 15ος, Σοφοκλής Πρινιωτάκης, έχει αποβιώσει.

Στην παρέλαση μαρτύρων που καταγράφεται στη φάση αυτή (αναμένονται άλλοι 25-30) πιο σημαντικός για την υπεράσπιση θεωρείται ο κ. Νικ Ντονόφριο. Τόσο για τον κ.Δημήτρη Παπαδέλλη, συνήγορο του Θεόδωρου Πρινιω- τάκη (αντιπροέδρου της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή), όσο και για τον κ. Θεόδωρο Μαντά, συνήγορο τουΓιώργου Παπαμαρκάκη (διευθύνοντος συμβούλου της North Management - NAM) και της Παναγιώτας Καραδήμα (προέδρου ΤΕΑΔΥ), ο κ. Ντονόφριο, σύνδεσμος α-νάμεσα στην JP Morgan και στη NAM, αναμένεται να φωτίσει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι μόνο μία από τις συνολικά τρεις για τα ομόλογα και πάντως αυτή που περιλαμβάνει στους κόλπους της το επίμαχο δομημένο των 280 εκατ. ευρώ. Η πρώτη για τα σταθερά ομόλογα έχει ολοκληρωθεί (με αθώωση των εμπλεκομένων), ενώ αυτή για το ΤΣΠΕΑΘ έπεται στις 18 Νοεμβρίου - δίκη που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με «διαδρομή χρήματος».


Αναδημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Νοεμβρίου 2013,  από "Το Βήμα της Κυριακής, 27.10.2013

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/14

    Βαλεριάνα καλλιεργεί ο κύριος;
    Έτσι για να ηρεμήσουμε λίγο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/14

    Καλά είναι και τα βότανα. Αμ δεν ασχολούνταν μ' αυτά απ' την πρώτη αρχή;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ