4.11.12

Λόγος & Αντίλογος



Στο χωριό μου λένε την έκφραση "ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι". Επειδή λοιπόν δεν είδα κανέναν να γράφει για συγκεκριμένες καταστάσεις και γεγονότα της πολιτικής ζωής της Καστοριάς, αν και σχεδόν όλοι τα γνωρίζουν, λίγοι όμως τολμούν να πουν δημόσια, θα το κάνω εγώ, αφήνοντάς το στην ευγενή σας καλοσύνη και κρίση για τη δημοσίευση του συνόλου ή μέρους του κειμένου. Ίσως επίσης, το κείμενο να αποτελέσει και το έναυσμα για μια δική σας δημοσιογραφική έρευνα επί των γραφομένων.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και την φιλοξενία και, για να δούμε ποιος θα είναι ο τολμηρός...!

Με εκτίμηση
Ένας φιλαλήθης καστοριανός πολίτης,
υπέρμαχος της ηθικής τάξεως και της δικαιοσύνης
Φ.Γ.
digimambo@yahoo.gr


* * *


Πολιτική Ηθική,

ανθρώπινη αχαριστία

και κοινωνικός ξεπεσμός


Μετά τις τελευταίες διπλές εθνικές εκλογές, είναι σκόπιμο να κρίνουμε και κάποιες ανθρώπινες συμπεριφορές. Τα κόμματα και οι πολιτικοί οφείλουν να κάνουν την αποτίμηση του αποτελέσματος. Ξεκινώντας όμως πρώτα με την αυτοκριτική τους και συνεχίζοντας με την αξιολόγηση των συνεργατών τους.
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. της Καστοριάς ξεκίνησε τη θητεία του επιλέγοντας ως βασική συνεργάτιδα πρόσωπο αν όχι άγνωστο σε όλους τους πολίτες του νομού, σίγουρα όμως ουδεμία σχέση έχουσα με την πολιτική. Η συνεργάτιδα απέκτησε οντότητα στη μικρή κοινωνία της Καστοριάς, αμειβόμενη από την βουλή με παχυλότατο μισθό και φυσικά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Δεκαοχτώ μήνες μετά ο βουλευτής αποφάσισε να την αντικαταστήσει. Λόγοι γι αυτό θα μπορούσαν να είναι:
α) χαμηλή επαγγελματική απόδοση,
β) ζητήματα ηθικής τάξεως και
γ) ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους να δοκιμαστούν και να αναδείξουν τις δυνατότητές τους.
Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, αντιλαμβάνονται την αναλογία συμβολής καθενός από τους τρεις αναφερθέντες λόγους για την απομάκρυνση.

Πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της φετινής προεκλογικής περιόδου η «επιστημονική συνεργάτις» εξέπληξε τους πάντες εμφανιζόμενη ως κεντρικό πρόσωπο συνυποψήφιας για το βουλευτικό αξίωμα. Διαρρέοντας πως είναι πολύ χρήσιμη διότι κατέχει και το αρχείο του βουλευτή. Την ίδια περίοδο που αγωνιζόταν για να ξαναποκτήσει ο νομός γυναίκα βουλευτή, αμειβόταν από τον ΟΑΕΔ με το υψηλότερο κλιμάκιο λόγω της δουλειάς που της είχε εξασφαλίσει ο εν ενεργεία βουλευτής.
Έγιναν οι εκλογές, η Νέα Δημοκρατία άλλαξε βουλευτή και δόθηκε η ευκαιρία στην «καταξιωμένη συνεργάτιδα» να κομπάζει πως «όποιον στηρίζει η οικογένειά της» εκλέγεται βουλευτής.

Σήμερα η νέα βουλευτής επέλεξε να έχει στο πολιτικό της γραφείο την «πολύ χρήσιμη» συνεργάτιδα. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» οι σύγχρονοι Νεοέλληνες διακηρύσσουν «πες μου ποιον έχεις φίλο να σου πω ποιος είσαι». Μετά από αυτά τα συμπεράσματα δικά σας για την προοπτική της Ν.Δ. στην Καστοριά, με τα παραπάνω πρόσωπα στην βιτρίνα.

Φώτης Γιαννιώτης
digimambo@yahoo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ