26.2.12

ΠΡΟΣΩΠΑ 2011: Αλέξανδρος Τσαϊρίδης [3]




 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ
 
Δημοτικός σύμβουλος της «συμπολίτευσης» του Δήμου Καστοριάς, όπως τόσο αυτάρεσκα αυτοπροσδιορίζεται η εκλεγμένη ομάδα της πλειοψηφίας, με όρους θεσμικούς δηλαδή, που παραπέμπουν σε Κοινοβούλιο τουλάχιστον, ορίστηκε από τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, με τον βαρυσήμαντο και μακροσκελή τίτλο, ως «Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας, Γεωργίας, Αλιείας και Κτηνοτροφίας».

Για τους κατοίκους της πόλης της Καστοριάς ο νέος αντιδήμαρχός του, προερχόμενος από τον άλλοτε Δήμο Μακεδνών, δεν ήταν γνωστός για την δημοτική και γενικά την κοινωνική του δράση. Οπότε η επιλογή του από τον δήμαρχο, με τα τόσο υψηλά καθήκοντα και αρμοδιότητες, ασφαλώς και περιβλήθηκε με αυξημένες προσδοκίες. Διότι τι άλλο παρά απαιτήσεις να έχει το κοινωνικό σύνολο, από ένα τέτοιο αντιδήμαρχο που ανέλαβε πόστο, στο οποίο η Καστοριά, βρίσκεται από δεκαετιών στο «κόκκινο».

Παρά ταύτα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστή η γόνιμη δράση του αντιδημάρχου στους τομείς της ευθύνης του, είναι γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό πρόσωπο της δημοτικής πλειοψηφίας, το οποίο, μέσα στην περασμένη χρονιά, δηλαδή από το 1ο κιόλας έτος της θητείας του, ήλθε στην δημοσιότητα, άμεσα ή συνειρμικά με αφορμή αρνητικών συγκυριών για περισσότερες φορές, απ’ ό,τι μπορεί να αντιληφθεί η δημοτική εμπειρία.

Η αρχή έγινε με μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία για τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης, η οποία αν δεν εκπορεύτηκε, τουλάχιστον δεν διαψεύστηκε από την αντιδημαρχία του. Εκτός του ότι είχε σαν συνέπεια την εμβάθυνση των εχθρικών προς τα τετράποδα αισθημάτων, την διασπορά φόλας -καταστάσεις που παραπέμπουν σε πράξεις Ινδικού Δήμου ως έσχατο μέσο αποφυγής του λοιμού- σύντομα οδήγησε σε μυστήριες προμήθειες δημοτικών σκυλοτροφών αξίας 55.246,61 ευρώ τους πρώτους μήνες του 2011.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά, αφού στα κατορθώματα της δημοτικής αρχής, προστέθηκαν η κοπή τριών μεγάλων πλατάνων στον προαύλειο χώρο του Ναυταθλητικού Κέντρου (περίεργος τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος από αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος-Πρασίνου) και το ακόμη χειρότερα μπάζωμα της λίμνης, για άγνωστους λόγους, καλύτερης ίσως «εκμετάλλευσης» του χώρου στο πλαίσιο του ήδη γιγαντιαίου δημοτικού έργου.

Ακολούθησε το σουρεαλιστκό κλάδεμα των δένδρων, με πιο χαρακτηριστικό αυτό των δύστυχων κωνοφόρων που περιβάλλουν τον Άγιο Μηνά που προκαλεί ακόμη και τώρα κλαυσίγελο. Προστέθηκε η φημολογία ότι στις αρχές του Φθινοπώρου με δημοτικά οχήματα, παραδόθηκε καύσιμη ξυλεία σε άλλο αξιωματούχο της δημοτικής πλειοψηφίας για τις προσωπικές «ανάγκες» του χειμώνα.

Και τέλος, σαν κερασάκι, ήλθε και η αποκάλυψη ότι έξω από αυθαίρετη και παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Λιμναίου Οικισμού, βρέθηκαν μηχανήματα του Δήμου Καστοριάς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες, συνδέθηκε με τον ίδιο.

Χωρίς πολλά λόγια, για τους λόγους αυτούς, καταιγιστική ήταν η επιλογή του από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, ως πρόσωπο που οπωσδήποτε και δεν ξεχώρισε θετικά το 2011, που έφυγε και μας αποχαιρέτησε. Να φοβάσαι να ευχηθείς «και του χρόνου».



Σχετικά κείμενα:

Σχετικά κείμενα για τα "Πρόσωπα 2011":

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιανουαρίου 2012, αρ. φύλλου 623

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/12

    Και του χρόνου! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/12

    Γιατί δεν παραιτείται για να διευκολύνει τον Χατζησυμενίδη??? Ποιος έχει δεμένο ποιον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ