28.11.11

ΟΔΟΣ: Πρωτοπορίες


Μετά από μηνύσεις που υπέβαλε σε βάρος τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος που είναι αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραπέμπονται σύμφωνα με πληροφορία της ΟΔΟΥ στις αρχές της Άνοιξης του 2012 με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Οι Γ.Μ και Σ.Λ που κατοικούν στην Καστοριά (πρόκειται για δύο από τα πιο γνωστά μέλη της ΝΟΔΕ Καστοριάς με κομματικό παρελθόν από την εποχή ίδρυσης της ΟΝΝΕΔ) κατηγορούνται για σχόλια που τους αποδόθηκαν σε site (διαδικτυακό ισότοπο) στο internet, ένα περίπου χρόνο πριν, όταν σχολιάζονταν η επικείμενη επίσκεψη του τ. υπουργού κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Καστοριά. Πιο συγκεκριμένα τους αποδίδονται φράσεις και χαρακτηρισμοί που σύμφωνα με τον μηνυτή και το κατηγορητήριο που συντάχθηκε θίγουν τον ίδιο, την τιμή και την υπόληψή του.

Αναμφίβολα αυτό που συμβαίνει είναι χαρακτηριστικό του επιπέδου του. Είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό και ενδεικτικό του μέλλοντος, ένα κόμμα εξουσίας σαν την Νέα Δημοκρατία, που αντί να αναλύσει το μερίδιο ευθύνης της στην κατάρρευση της Ελλάδος κατά την κυβερνητική της περίοδο 2004-2009, σε μέρος της οποίας ο κ. Δ. Αβραμόπουλος χρημάτισε υπουργός των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, αναλώνεται σε μηνύσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ υψηλόβαθμων και μικρομεσαίων στελεχών.

Και όπως πάντα, η Καστοριά της Νέας Δημοκρατίας και της γαλάζιας γενιάς, πρωτοπορεί οπισθοχωρώντας: Περιφρονεί ή ποινικοποιεί, σημασία έχει ότι με τον αντιπρόεδρό της πρωταγωνιστεί αρνητικά σε καιρούς χαλεπούς. Προφανώς με μηνύσεις κατά της Τρόϊκας θα επαναδιαπραγματευθούν τα μνημόνια και θα επανεκκινήσουν την οικονομία.



Σχετικά κείμενα:


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6.10.2011, αρ. φύλλου 610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ