22.8.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ…

Κύριε Διευθυντά,

O συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Βουλής, είχε τη φαεινή ιδέα να απευθυνθεί στους απόδημους για να προσφέρουν τον οβολό τους στην εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους. Το Πάσχα του 2010, ευρισκόμενος στο εξωτερικό και παρακολουθώντας το Εθνικό Δίκτυο, δεχόμουν, σε κάθε διακοπή του προγράμματος, την έκκληση για βοήθεια.

Δε γνωρίζω τι απέδωσε αυτή η εκστρατεία που έσπασε ακόμη και παιδικούς κουμπαράδες! Δε γνωρίζω επίσης, αν εμπίπτει στις διατάξεις της πολυδιαφημισμένης διαφάνειας και διαύγειας, η γνωστοποίηση των εισπράξεων. Ο ίδιος, ως μέσος αναγνώστης και ακροατής των ΜΜΕ, δεν έχω κάποια ενημέρωση.
Υποψιάζομαι πως πρέπει να ήταν ιδιαίτερα αποδοτική, αν κρίνω από το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, δεν περιόρισε παρά στο προκλητικά ελάχιστο, τις δαπάνες του προϋπολογισμού της Βουλής. Αυτός που έπρεπε να δώσει το παράδειγμα, υποδαυλίζει την αγανάκτηση των συμπολιτών μου, συνεχίζοντας τη σπάταλη διαχείριση που ξεπερνά και αυτήν των δανειστών μας!

Ενοίκια κτιρίων εκτός του Κοινοβουλίου, 16 μισθοί σε υπαλλήλους που προσλή¬φθηκαν χαριστικά, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός με στρατιά δημοσιογράφων, συχνά διπλοθεσιτών, (170 αναφέρονται) κοντά στους τρεις άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, πλήρης σύνταξη μετά από 29 έτη υπηρεσίας!, εφάπαξ από 150.000 μέχρι 320.000 ευρώ, και εξαίρεση από τα μέτρα του μνημονίου, δείχνουν το μέγεθος της σπατάλης και πρόκλησης προς όλους τους πολίτες. Πώς θα μας πείσουν για την ανάγκη για θυσίες, όταν αυτοί διαχειρίζονται τους κρατικούς πόρους, όπως και στη δεκαετία του 90; Τώρα μάλιστα ετοιμάζει για δεύτερη φορά, με αδιαφανείς διαδικασίες, το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, με έναν σχεδιασμό σπάταλης και αμφίβολης υπηρέτησης του ιερού σκοπού για τον οποίο εκταμιεύονται οι δυσεύρετοι πόροι. Του συνιστώ να επισκεφθεί το πεδίο των μαχών του Αμερικάνικου Εμφυλίου για να δει, ιδίοις όμμασι, λαμπρά δείγματα τιμής και μνήμης στους πεσόντες.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται αμείωτη η επιδρομή στα φορολογικά υποζύγια και διαμαρτύρονται τα στελέχη της Κυβέρνησης και αναζητούν υποκινητές στις διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες αποδοκιμασίες. Εκπαιδευτικοί και άλλοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που προσέφεραν έργο λαμπρό περιμένουν, δύο και πλέον έτη, να εισπράξουν το πενιχρό εφάπαξ τους που μάλιστα θα το περικόψουν από 1/1/2010. Με αναδρομική ισχύ δέκα οκτώ μηνών από την ψήφιση του σχετικού νόμου!

Κύριε Διευθυντά,

Στις τέσσερις δεκαετίες ενεργού συμμετοχής μου στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, σύμφωνα με τους κανόνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, βλέπω στον εαυτό μου σημάδια δραστικών αλλαγών. Να εχθές, καθώς προσέθετα ένα ακόμη άδειο μπουκάλι στο κιβώτιο της ανακύκλωσης, σκέφθηκα, αντί να τα οδηγήσω στον ανάλογο κάδο του Δήμου, να τα μετατρέψω σε πυρομαχικά ενός μπουρλοτιέρη.
Λέτε να μου συμβαίνει κάτι;! Για διευκρίνιση σας γνωρίζω ότι: Δεν είμαι Πασόκος, ούτε ΚΚΕ, ούτε και ΣΥΡΙΖΑ!

Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος
Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ 
daoutop@agro.auth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ