30.6.11

[τραγικό] σκηνικό


 Οι δηλώσεις του κ. αντιπεριφερειάρχη της Ενότητας Καστοριάς, που έγιναν με φυσικό σκηνικό (φόντο) την live καταστροφική πυρκαγιά ιδιωτικού διατηρητέου αρχοντικού της Καστοριάς, προκαλούν κακές εντυπώσεις.
Όχι μόνο διότι ο χαρακτήρας των δηλώσεων προσομοίαζε με ρεπορτάζ, αλλά και επειδή, ο ίδιος αποφάσισε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά, ένα τραγικό σκηνικό. Και μάλιστα ένα περιστατικό πυρκαγιάς που εξ αιτίας επιχειρησιακών λαθών και απειρίας, παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.
Από μια πρώτη προσέγγιση η αδυναμία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να ανταποκριθεί στο έργο της επιτυχούς πυρόσβεσης και η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να μας θυμίσει την πολιτική του παρουσία με ραδιοτηλεοπτικές δηλώσεις παρουσίασης των εικόνων που όλοι έβλεπαν, με τα χέρια στις τσέπες μπροστά σε ένα τόσο αρνητικά φορτισμένο και συμβολικό τοπίο, μοιάζουν άσχετες και συμπτώσεις. Ωστόσο, οι ομοιότητες εξηγούνται σε ένα περιβάλλον ευδαίμονος απραξίας, που οφείλεται και στην μέγιστη οικονομική κρίση. Αλλά και της ανίας, που μπορεί να αισθάνεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλος και λειτουργός, σε μια εποχή ισχνών αγελάδων.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/6/11

    Ο κ. Σαββόπουλος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος του ως πολιτικός, και όχι ο έχων τυχαίως μία θέση Αντιπεριφερειάρχη. Έχει τεράστιες ευθύνες για τον τόπο, δεν μπορεί να έχει αυτοσκοπό την εικόνα του. Το αρχοντικό καιγόταν από αδυναμία της Πυροσβεστικής, και αυτός από την πολιτική του αδυναμία έδινε συνεντεύξεις, αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει. Ο κ. Σαββόπουλος δεν είναι ρεπόρτερ, είναι πολιτικός και έχει ΕΥΘΥΝΕΣ ακόμη και για την αδυναμία της Πυροσβεστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/11

    Πόσα ακομά αρχοντικά της πόλης, είτε ως ατύχημα, είτε ως εμπρησμό, καίγονται πληγώνοντας την ιστορική μας κληρονομιά. Ελπίζω να αποκατασταθεί σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/7/11

    Ο κρατικός μηχανισμός πάσχει βαρύτατα. Το είδαμε αυτό στην απώλεια του αρχοντικού. Χάθηκε ΑΔΙΚΑ ένα αρχοντικό από ΟΛΙΓΩΡΙΑ και ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ. Και αντί να αποδοθούν ευθύνες την επομένη, να παραιτηθούν κάποιοι, ή να τρέξει ΕΔΕ, έστω για τα μάτια του κόσμου, δεν συνέβη τίποτα!! Γι' αυτό η χώρα μας έφθασε εκεί που έφθασε. Απορώ γιατί οι ιδιοκτήτες δεν κατέφυγαν στα Δικαστήρια εναντίον της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, να υποστηρίξουν το σπίτι τους. Και αντί για την Δικαστική Προσφυγή, με πρωτοβουλία τρίτων κάποιοι ζητούν «ανθρωπιστική βοήθεια» για την ανέγερσή του. Αντί να ζητήσουν ευθύνες, ζητούν ελεημοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ