4.6.11

ΟΔΟΣ: Θέα


Πληθαίνουν -όπως  δείχνει και η φωτογραφία- τα κρούσματα οριακής κλάδευσης με θύματα δένδρα κάθε είδους, ηλικίας και περιοχής και ιδίως τα πλατάνια, για την θέα των περιοίκων. Δεν πέρασε εβδομάδα τους δυο τελευταίους μήνες που να μην καταγγελθούν οι παράλογες πρακτικές που κατά κανόνα σπάνια εφαρμόζονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος ισορροπημένου ελέγχου, συντήρησης, προστασίας και περιποίησης του αστικού πράσινου. Από τα παλιά κιόλας, οι αδικαιολόγητες κλαδεύσεις, είτε εξυπηρετούν μικροδημοτικά συμφέροντα πελατειακής αντίληψης. Είτε πάλι αποκαλύπτουν και σκιαγραφούν το βαθειά αντιπεριβαλλοντικό απωθημένο των υπευθύνων. Που είναι απόλυτα εναρμονισμένο στο γενικότερο ελληνικό αλαλούμ.

Ωστόσο τελευταία διατυπώνονται ανησυχίες ότι το εγκληματικό ενάντια στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών της σημερινής και αυριανής Καστοριάς, φαινόμενο τείνει να προσλάβει διαστάσεις πανδημίας στον Δήμο. Προφανές είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η πόλη δεν θα είναι ούτε κι’ απ’ έξω «κούκλα».
Στ’ αλήθεια οι μειοψηφίες του Δήμου Καστοριάς, αγρούς αγοράζουν;


Σχετικά κείμενα:

1 σχόλιο:

  1. Δείχνουν να μισούν αυτά που ομορφαίνουν αυτόν τον τόπο, που είναι η λίμνη , τα πλατάνια και γενικά τα δένδρα. Τι θέλουν να δείξουν-πουν οι ""ποιητές""; Ότι οι πολυκατοικίες έχουν την χάρη και την ομορφιά;
    Τα έχουν σαπίσει όλα τα πλατάνια πετσοκόβοντάς κατ΄αυτόν τον τρόπο συχνά πυκνά, αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ