8.4.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Διάβασα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του συνεργάτη σου κ Θρασύβουλου Παπαστρατή και πιστεύω ότι οι συγκρίσεις και σκέψεις του εκφράζουν πολλούς σημερινούς Έλληνες. Οι εθνικές τραγωδίες είναι πάντοτε αποτέλεσμα εγκληματικών παραλείψεων και κυρίως ανικανότητας και διαφθοράς.

Στέκομαι όμως στην επισήμανσή του, ότι δεν βρήκε σε κανένα λεξικό άλλης γλώσσας του κόσμου, λέξη που να ισοδυναμεί με την λέξη «φιλότιμο».
Θέλω να παρατηρήσω ότι με το δίλημμα αυτό που ενεργοποιεί την πεποίθηση της δήθεν ανωτερότητας της ελληνικής φυλής, συντηρείται απλά ένας μύθος: Ότι οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο, επειδή έχουμε και την κατάλληλη λέξη.
Όμως κατά την δική μου γνώμη, οι Έλληνες χρειάστηκε να επινοήσουμε την λέξη «φιλότιμο» (ενώ αντίθετα δεν την έχουν άλλες γλώσσες και άλλοι λαοί) ίσως για τον απλό λόγο, ότι υπάρχουν μεταξύ μας τόσοι πολλοί αφιλότιμοι. Λέξη, η οποία επίσης είναι άγνωστη στα λεξικά των ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ