28.1.11

Συνέλευση στην Καστοριά για τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής

Ψήφισμα

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2010
Προς
1. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο
2. Την Υπουργό Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου
3. Την τομεάρχη παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ελίζα Βόζεμπεργκ
4. Τον Πρόεδρο της Διοικ.Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθ.κ.Μανωλόπουλο
5. Τα ΜΜΕ Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Καστοριά με θέμα: «Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς-ώρα μηδέν». Η εκδήλωση διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, μετά από ανοικτή πρόσκληση την οποία απηύθηνε προς τα πολιτικά κόμματα, το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, τους Δημάρχους και Προέδρους με τα Δημοτικά και τα Κοινοτικά τους Συμβούλια, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού, τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και σε όλους τους ενεργούς πολίτες. Εισηγήσεις έκαναν, ο βουλευτής, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημ. Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ι. Τσαμίσης, ο νέος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμ. Χατζησυμεωνίδης, ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Καστοριάς κ. Θ. Αναστασίου, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κα Κ. Κράγια, ο γραμματέας της Ε.Κ.Ο. επιστημόνων ΝΔ Καστοριάς κ. Ι. Δέλλιος, η πολιτευτής της ΝΔ κα Μ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Ν. Μαρκόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Α. Γούλιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ομόνοια» κα Θ. Λιόγανου και ο πρώην πρόεδρος κ. Απ. Σαραφέρας.
Όλοι συμφώνησαν πως η Καστοριά αποτελεί την μόνη πόλη-ζωντανό μνημείο της χιλιόχρονης βυζαντινής μας ιστορίας. Είναι αναγκαία και απαραίτητη η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στη συντήρηση, ανάδειξη και προβολή των βυζαντινών εκκλησιών και των αρχοντικών μας. Με τη διάσωση του πολιτισμικού και ιστορικού μας πλούτου θα προαχθεί και η οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία του τόπου μας.
Η Καστοριά είναι έτοιμη να δεχθεί την Αρχιτεκτονική Σχολή. Το κτίριο που θα τη στεγάσει έχει ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα σπουδών εξαγγέλθηκε και παρουσιάστηκε ήδη από το 2006. Καλούμε την υπουργό παιδείας να ορίσει αριθμό εισακτέων φοιτητών και να λειτουργήσει τη Σχολή από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, καθ’ υπέρβαση της προσχηματικής διαβούλευσης που γίνεται για την παιδεία. Ζητούμε από την κυβέρνηση να μη σβήσει το όνειρο της Καστοριάς, ένα όνειρο που είναι όμως ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο. Αρκεί η πολιτική βούληση.

Για την Συνέλευση
Ζήσης Τζηκαλάγιας


Σχετικά κείμενα:  

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/2/11

    Η Νέα Δημοκρατία φταίει περισσότερο που δεν έγινε η Αρχιτεκτονική Σχολή. Και η κ. Μπουζάλη, αλλά και μετά ο κ. Τζηκαλάγιας, δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Μάλλον δεν τους πολυάρεζε η ιδέα να στεγαστεί η Σχολή στο 1ο Γυμνάσιο, την ήθελαν εκτός πόλης. Σήμερα, πλέον, όσα ψηφίσματα και να εκδώσει ο κ. Τζηκαλάγιας, η Ιστορία έχει γραφτεί.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ