8.11.10

ΟΔΟΣ: Ερωτάται

Το πολιτικό γραφείο του κ. Ζήση Τζηκαλάγια εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Οι πολίτες του νομού Καστοριάς αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα, περιμένουν εδώ και χρόνια τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Καστοριάς που δρομολογήθηκε ήδη από το 2005. Ενώ η όλη διαδικασία φαινόταν πως επιτέλους έφτανε στο τέλος της, δυστυχώς η νέα κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. επέλεξε την τακτική του εμπαιγμού των πολιτών, αγνοώντας τις ανάγκες της περιοχής, κωφεύοντας στις φωνές των κατοίκων, αλλά και υπαναχωρώντας στις υποχρεώσεις της ως πολιτεία. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, επανέφερε για ακόμη μια φορά το θέμα με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό παιδείας, με στόχο να πάρει επιτέλους η επίσημη πολιτεία μια θέση στο ζήτημα και να αναλάβει τις ευθύνες της.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Η ίδρυση Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, έγινε τα τελευταία χρόνια «γεφύρι της Άρτας». Εξαγγέλθηκε το 2003, δρομολογήθηκε το 2005, και έπρεπε να λειτουργεί από το 2007. Λάθη, παραλείψεις, ερασιτεχνισμοί, έλλειμμα πολιτικής παιδεία, αλλά και γενικότερα; ευρύτερα έλλειμμα παιδεία από τους εμπλεκομένους, οδήγησαν στο σημερινό τέλμα.

Τον τελευταίο μήνα, η αβεβαιότητα επιτάθηκε από τις δηλώσεις των τριών αμεσότερα εμπλεκομένων με το ζήτημα. Πρώτα ο πρωθυπουργός της χώρας απαξίωσε τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θεωρώντας τα υποβαθμισμένα και αποσκοπώντας με την λειτουργία τους στην ενοικίαση διαμερισμάτων στους φοιτητές, ταχυφαγείων στους κατοίκους και υποψηφίων γαμπρών και νυφών στην τοπική κοινωνία. Στην συνέχεια, εσείς, η υπουργός Παιδείας, θεωρώντας ικανή και αναγκαία συνθήκη λειτουργίας, την διασφάλιση του κτηριακού, ενώ έπρεπε να γνωρίζετε πως η επίλυσή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Και τέλος, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε για προγράμματα σπουδών που πρέπει να εκπονηθούν, ενώ όφειλε να γνωρίζει πως ο βασικός σκελετός του προγράμματος σπουδών της Σχολής, εξαγγέλθηκε σε δημόσια εκδήλωση από επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ο 2006.

Όλα αυτά προκαλούν εύλογες ανησυχίες και αναπάντητα ερωτηματικά στην κοινωνία της Καστοριάς. Ενώ όλα είναι έτοιμα, ενσπείρεται σοβαρή αμφισβήτηση. Γι’ αυτό τον λόγο το ερώτημα τίθεται ευθέως και η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μονολεκτική.

Ερωτάται η κ. Υπουγός

Θα βάλετε την Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς στο μηχανογραφικό δελτίο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012;

Ο ερωτών βουλευτής
Ζήσης Τζηκαλάγιας


Σχετικά κείμενα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ