14.6.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

H ΟΔΟΣ καταχωρεί με ευχαρίστηση κάθε επιστολή στο πλαίσιο της ανταλλαγής και σύγκρουσης των απόψεων, ιδιαίτερα όταν τα ζητήματα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση της επιστολής που δημοσιεύεται σήμερα, είναι απάντηση σε σχόλιο του τακτικού συνεργάτη της εφημερίδας με το διακριτικό παρώνυμο «Ο στοχαστής».
Όμως, από τις πρώτες κιόλας σειρές της ανάγνωσης των ανταλλασσόμενων κειμένων γίνεται αντιληπτό ότι η αντιπαράθεση επικεντρώθηκε σε στενά προσωπικές αναφορές, με υπαινιγμούς και δηκτικά σχόλια. Τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις παραβιάζουν τον κώδικα της ΟΔΟΥ. Για τους λόγους αυτούς, η έκδοση της εφημερίδας επέλεξε την απαλοιφή του ονόματος του αποδέκτη της επιστολής, καθώς και την διαγραφή φράσεων που δεν μπορούν να καταχωρηθούν στην εφημερίδα, για αυτονόητους λόγους.

Η ΟΔΟΣ θα ευχηθεί να σταματήσει η κάπως παράδοξη αυτή αντιπαράθεση που γίνεται από τα χαρακώματα της εφημερίδας. Και καθιστά σαφές ότι δεν θα επεκτείνει τον κύκλο της ούτε θα παραχωρήσει τις στήλες της σε επόμενο φύλλο για την ανταλλαγή τέτοιας μορφής επιστολών μεταξύ των αντιτιθεμένων.



Ανταπάντηση από την κλίτσα
του τσομπάνη στον Στοχαστή

Φίλε Λ,

Σου είπα να προσέχεις σε ποιανού κλίτσα ξύνεσαι και επίσης ότι τα πτυχία μπροστά στο ήθος είναι πατσαβούρες. Στις προηγούμενες αναφορές σου, προσπάθησες να με χλευάσεις με το Δημητράκης και το Μήτσος, παρ’ όλο που εγώ δεν σε απεκάλεσα «Χαμαιλέων». Κατ’ αρχήν Λ, για να αγιάσει κάποιος, πρέπει πρώτα ο ίδιος να αφήσεις τους διαόλους. Επίσης όταν υπηρετεί κάποιος την αλήθεια, δεν φοβάται καμία αντιπαράθεση.
Γράφεις ότι έρχομαι στο ΤΕΙ και παίρνω αίμα. Αν ακόμη δεν το κατάλαβες, το αίμα το παίρνει η Αιμοδοσία του υπουργείου Υγείας, απλά εγώ κάνω τον χαμάλι από το 1984, χωρίς να πληρώνομαι. Και υπ’ όψιν ότι όποιος έτυχε ή τυχαίνει να έδωσε ή να δίνει αίμα, δεν πάει να πει ότι πήρε και κανένα συγχωροχάρτι για τις κακές του πράξεις.
Όσο για το ισόβιος πρόεδρος, δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου, όπως οι 80άρηδες, χωρίς να δώσουν ποτέ τους αίμα, έγιναν πρόεδροι. Και αν μου βρεις έστω και ένα μέλος να δουλεύει περισσότερο, εγώ θα σου χαρίσω την αξιοπρέπειά μου. Όσο για το ήθος, ούτε πωλείται, ούτε αγοράζεται, και η διαφορά με τους «Ρίζους» είναι ότι το ψάχνουν αλλά δεν το βρίσκουν.
Για το εάν γύριζα στον παλιό σύλλογο, που ίδρυσα και υπηρέτησα για 20 χρόνια, πάλι για προσφορά θα μιλούσα και όχι για πληρωμένες υπηρεσίες, με αμοιβές διευθυντού.
Για τις αποφάσεις της διοίκησης εννοώ, εάν δεν κατάλαβες, και όχι των δικαστηρίων. Διότι για κάθε απόφαση ενός Δ.Σ. επηρεάζεται κατά 50% από τον εισηγητή του θέματος, και εισηγητής σχεδόν πάντα είναι ο διευθυντής με τον πρόεδρο, ή αντίστροφα. Σε αυτές τις αποφάσεις συμφωνούσες φαρδιά πλατιά, υπέρ της είσπραξης των ενοικίων από το ΤΕΙ. Τώρα γιατί όταν έγινες καθηγητής στο ΤΕΙ το άλλαξες; Εσύ θα μας το πεις.
Στην ΕΔηΚα όταν σε προσλάβαμε ως […..] λέγαμε ότι με τις γνώσις σου θα απογείωνες την εταιρεία, με τις πωλήσεις για τα μέλη. Εσύ τόσα χρόνια έβγαζες το ΦΠΑ από τα υλικά του πρατηρίου και την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Αυτό μπορούσε να το κάνει και μία απλή γραμματέας με το ¼ του δικού σου μισθού. Θα μου πεις αφού οι εκλεγμένες διοικήσεις ήταν κάτω του μετρίου, τι να έκανα εγώ. Σε αυτό φταίει η Καστοριά που έμαθε τόσα χρόνια να περπατάει με δύο δεξιά παπούτσια, χωρίς αξιοκρατία, και βλέπουμε τα αποτελέσματά της. Τώρα γιατί κοντραρίστηκες με τον κ. Μυλωνά, μετά από 25 χρόνια αρμονικότατης συνεργασίας με όλους τους προέδρους, δεν ξέρω. Ίσως να πήγαινες για περισσότερα με τον φίλο σου τον μακαρίτη.
Μιλάς για ταξιδάκια. Λίγο […..] δεν βλάπτει. Έχεις πάει 650 ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό με έξοδα της ΕΔηΚα, επίσης έχεις εισπράξει 364 μηνιάτικα διευθυντού. Έχω πάει μια φορά στα Σκόπια με τον κ.Βουρνέλη για «Λέδερ» με δικά μας χρήματα και αυτοκίνητο. Και τελευταία στον έναν χρόνο της διοίκησης Μυλωνά, μία φορά στην έκθεση της Δανίας με απόφαση του Δ.Σ. με ξεχωριστή και εμπεριστατωμένη έκθεση πεπραγμένων, και μία φορά στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας με ουσιαστικό αποτέλεσμα για το ΤΕΙ. Σε 6 μήνες ξεκίνησαν και έγιναν τα νέα κτήρια του ΤΕΙ Καστοριάς. Μην ξεχνάς ότι εάν δεν πιέζαμε αποφασιστικά, καινούργια κτήρια στο ΤΕΙ δεν θα είχαν ανεγερθεί και οι φοιτητές θα ήταν ακόμη στο υπόγειο βυρσοδεψείο της ΕΔηΚα.
Γι’ αυτό Λ, τα «δήθεν» δεν περνούν σε όλους. Όσο για συνεργασίες σε εκλογές, άσε, χόρτασα από «μπέσα» και από «Ντοϊμέδες».
Τα ενοίκια όμως πρέπει να τα καταβάλει το ΤΕΙ στο ακέραιο, διότι είναι και ηθικό και δίκαιο, εάν πιστεύουν και διδάσκουν οι διοικούντες δικαιοσύνη στους φοιτητές.
Ασχολήθηκα με την απρόκλητη αναφορά σου, διότι δεν θέλω οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ να παραμυθιάζονται με ανακρίβειες. Και κάτι ακόμα, όσο υπάρχει ΕΔηΚα, αλλαγή χρήσης του εκθετηρίου δεν γίνεται.
Λ, η συμπεριφορά σου στην ΕΔηΚα που σε […..]για 30 χρόνια είναι απαράδεκτη. Εκτός των άλλων ζητούσες και υπέρογκα ποσά αποζημίωσης όταν έφυγες, που ευτυχώς τα δικαστήρια δικαίωσαν την ΕΔηΚα. Ε, μη μας το παίζεις και παράγοντες, διότι η Καστοριά είναι μικρή.
Για κάποιους η σιωπή είναι χρυσός.

Φιλικά
Δημήτρης Στούμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ