24.3.10

ΟΔΟΣ: Α με Α

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με οξύ δημογραφικό πρόβλημα, στην οποία ο γηγενής ελληνικός πληθυσμός διαρκώς γηράσκει, όπως αποδεικνύεται από τα (και παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλέον ελληνικά) στατιστικά στοιχεία, δεν θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος αποτελεσματικότερο τρόπο, για να ανησυχήσει τις υποψήφιες μητέρες, και κυρίως τις νεαρές γυναίκες, από το να παρουσιάζεται το στάδιο της κυοφορίας, η εγκυμοσύνη κοινώς, ως ένα είδος δοκιμασίας, ίσως δράματος ή ασθένειας ή ακόμη και αναπηρίας.

Το οποίο χρήζει μάλιστα και ειδικής ψυχολογικής υποστήριξης, από Ομάδα Ψυχολογικής Στήριξης Ψυχολόγων (που απευθύνονται σε μέλλουσες μητέρες και… πατέρες) που σύμφωνα με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ της Καστοριάς για την ενημέρωση των ασθενών και οδοιπόρων, προσφέρεται να παράσχει δραστήριο κέντρο για «Α με Α» (δηλαδή «ατόμων» με «αναπηρίες») που εδρεύει σε μεγάλο γειτονικό δήμο της Καστοριάς.

Ως τώρα, οι (καθώς φαίνεται) αναχρονιστές που ήλθαν, έζησαν και εξακολουθούν να γενιούνται σ΄ αυτό τον μάταιο κόσμο, είχαν την πλάνη να διδάσκονται να μαθαίνουν και να υποστηρίζουν, ότι η εγκυμοσύνη που αναγγέλλει την γέννηση ενός νέου ανθρώπου, δηλαδή ένα πραγματικό θαύμα αλλά και το στάδιό της, ταυτίζονται με την χαρά, την προσδοκία, έστω και αν υπάρχει πάντα μια δόση αγωνίας.

Έτι, η εγκυμοσύνη αν δεν είναι ο ορισμός της ευτυχίας, οπωσδήποτε πάντως δεν είναι δυστυχία, ούτε αναπηρία ή κάποιο δράμα που χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Εκτός από τις απειροελάχιστες, ακραίες περιπτώσεις της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Στις οποίες προφανώς και δεν αναφέρεται το φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης, και οπωσδήποτε όχι από τότε που οι Ελληνίδες αιώνες πριν, σταμάτησαν να πέφτουν θύματα κακοποίησης από εισβολείς και δυνάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ