22.6.09

ΟΔΟΣ: Τρίτο

Μόλις την Δευτέρα κυκλοφόρησε (και πάλι από τις εκδόσεις «Κέδρος») το νέο, τρίτο κατά σειρά, βιβλίο του καταξιωμένου και καθιερωμένου πλέον πανελληνίως συγγραφέα Ηλία Παπαμόσχου με τίτλο «Λειψή αριθμητική».

Μια φράση-χρησμός για την αξία της
συγχώρεσης γραμμένη από άγνωστο χέρι σε μια πολυκαιρισμένη έκδοση των Αδερφών Καραμαζώφ. Ένα μικρό, ψόφιο κοράκι και ο αποχαιρετισμός των συντρόφων του.
Μια παράνομη ερωτική σχέση σιγοβράζει σαν κυδώνι γλυκό. Μια ηλικιωμένη γυναίκα απολαμβάνει μία τάρτα σαν να τρώει την ίδια τη ζωή. Μια ιδιότυπη απεργία πείνας. Ο καημός ενός γύφτου γκαϊντατζή μόλις μαθαίνει ότι έχει φύσημα στο στήθος. Η ονειροφαντασιά ενός άντρα στο παλιό γουναράδικο του πατέρα του κάθε φορά που ακούει το «This hard land» του Bruce Springsteeen.
Η κληρωτίδα της ζωής. Τα αδιάκοπα γυρίσματα της τύχης. Οι άνθρωποι και οι σκιές τους σε ανεξόφλητους λογαριασμούς της μνήμης. Θηρευτές και θηράματα σε απρόβλεπτες συναντήσεις.
Ιστορίες για ό,τι ζωντανεύει και ό,τι ξεφτίζει
σ’ αυτόν τον κόσμο που μια λειψή αριθμητική μπορεί να τον βγάλει και μηδενικό.


ΗΛΙΑ Λ. ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ
Λειψή αριθμητική
διηγήματα
Εκδόσεις Κέδρος, 2009, kedros.gr
ISBN: 978-960-04-3903-8, σελ. 255,
φωτογραφία εξωφύλλου: Paul Strand
Του ιδίου:
«Καλό ταξίδι, κούκλα μου…», Κέδρος 2004.
«Του χρόνου κυνήγια», Κέδρος 2005.



ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ: «Λειψή αριθμητική»… γεμάτη λογοτεχνία!

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11.6.2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ