18.6.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Μπαϊρακτάρη.

Επειδή πιστεύω ότι οι αναγνώστες σου θα είχαν την περιέργεια να πληροφορηθούν σε ποιες φυλακές βρίσκεται έγκλειστος ο συμπολίτης τους Γιάννης Εύδος τους καθησυχάζω, η δίκη ανεβλήθη για τις 9-2-2010 λόγω φόρτου εργασίας του Δικαστηρίου. Έτσι προς το παρόν τουλάχιστον είμαι ελεύθερος, αν και πολιορκημένος.

Βλέπεις! Το πολλά υποσχόμενο νεοϊδρυθέν νεοδημοκρατικόν μας κράτος εμερίμνησε έτσι ώστε, εμείς που πιστέψαμε και το ψηφίσαμε να μην έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για όσα ανεπίτρεπτα τεκταίνονται και μας εκθέτουν διεθνώς ως λαό που «αποδέχεται» ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην διαφθορά. Στην διαφθορά για την οποία δεν ευθύνονται ούτε οι μηλοπαραγωγοί του Ν. Καστοριάς, ούτε οι αμπελουργοί του Αμυνταίου, ούτε οι κηπουροί της Κρήτης, αλλά ένας κρατικός μηχανισμός μέσα στα γραφεία του οποίου παράγεται όλο αυτό το οζώδες υποπροϊόν το οποίο ρυπαίνει και διαβρώνει το κοινωνικό ιστό.

Ελεύθερος λοιπόν, μέχρι νεοτέρας γιατί το νεοϊδρυθέν μας κράτος δεν ανέχεται την διαμαρτυρία και αλίμονό του όποιος τολμήσει. Τα καλολαδωμένα γρανάζια της κρατικής μηχανής θα τον συντρίψουν, σύροντάς τον στα δικαστήρια σαν κοινό εγκληματία. Οφείλω να παραδεχτώ με μεγάλη μου λύπη ότι πέρασε η εποχή κατά την οποία έσουρνα τα εξ’ αμάξης στον βουλευτή κ. Φ. Πετσάλνικο ως εκπροσώπου ενός κόμματος από το οποίο κατά την άποψή μου δεν περίμενα τίποτα καλό για τον τόπο. Αλλά όπως αποδεικνύεται, τον κ.Πετσάλνικο τον χαρακτηρίζει δημοκρατικό ήθος και ευγένεια και δεν αντέδρασε, κάνοντας χρήση ή κατάχρηση της ισχύος που διέθετε.

Τώρα το νεοϊδρυθέν μας κράτος το οποίο εγώ ο μπουνταλάς εψήφισα, θέλει να με φιμώσει, να με εκφοβίσει και να μου στερήσει το δικαίωμα να εκδηλώσω την οργή και αγανάκτησή μου για όσα ανεπίτρεπτα και με δική του ευθύνη συμβαίνουν.

Εγώ περιμένω την ώρα της δικαστικής κρίσεως, αυτούς τους περιμένει η καταισχύνη για όσα εις βάρος του λαού και της πατρίδας πράξανε. Μα η ώρα της κρίσεως πλησιάζει. Αυτά προς το παρόν.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιάννης Εύδος


Σχετικά κείμενα
Βιβλίο: Η μεγάλη ουτοπία (Ι)
Βιβλίο: Η μεγάλη ουτοπία (ΙΙ)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4.6.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ