9.5.09

ΟΔΟΣ: Παράξενα

Mε την καταγγελία οικογένειας συμπολιτών μας για την θανάτωση του πιστού τετράποδου φίλου τους στην λεωφόρο Νίκης, που δημοσιεύτηκε στο 486 φύλλο της 2ας Απριλίου, αλλά και λίγο πριν με την φωτογραφία του σκύλου που ξεψυχούσε στην Χλόη στο 484 φύλλο της 19ης Μαρτίου, πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα αναγνωστών της ΟΔΟΥ, που εξέφρασαν την κατανόηση και την συμπάθειά τους. Ή ακόμη χειρότερα, πολλοί ήταν οι αναγνώστες που κατήγγειλαν παραδείγματα κακοποίησης, βασανισμού ζώων και ιδίως σκύλων (αδέσποτων και μη) ή και δηλητηρίασής τους με φόλα.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν, η Καστοριά βρίσκεται στην πιο αρνητική πρωτοπορία. Στον δήμο Καστοριάς αντί να τεθεί ως στρατηγικός στόχος η προστασία των ζώων, και η καλλιέργεια κίνησης πολιτών για την διάδοση της ιδέας φροντίδας των κατοικιδίων, ακριβώς αντίθετα, από δημοτικούς συμβούλους υποβάλλονται αιτήματα για «απομάκρυνση των σκυλιών από τον χώρο των σχολείων» (sic), προτάσεις οι οποίες σε τελική ανάλυση προϋποθέτουν «τελικές λύσεις» και εκκαθαρίσεις και στην ουσία ενθαρρύνουν αυτούς που ενοχλούνται από τα αθώα ζώα, στο να τα δηλητηριάζουν και να γεμίζουν την πόλη φόλες. Κοντά σ’ αυτές τις μεσαιωνικές αντιλήψεις ενώνονται και οι αντιδραστικές φωνές ακόμη και μέσα από τα ΜΜΕ που «ενθαρρύνουν» επιτακτικά τον διωγμό των τετράποδων των σκύλων.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16.4.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ