14.11.07

ΟΔΟΣ: Η ενδεκάτη

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, την Κυριακή του Αγίου Μηνά στο ΠαΣοΚ, ο κύκλος των εσωκομματικών ζυμώσεων που ξεκίνησε την νύχτα των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου και αφού διήρκεσε 2 μήνες περίπου, θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην day after. Στην οποία πρόεδρος του θα είναι και πάλι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (αφού οι πιθανότητες του κ. Κ. Σκανδαλίδη θεωρούνται ελάχιστες).

Αν και η κάλπη κρύβει συχνά εκπλήξεις, και καμμιά εικασία δεν είναι προκαταβολικά ασφαλής, πιθανή πάντως θεωρείται η πρόβλεψη -την οποία ενισχύουν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα οποία περιλαμβάνεται και η δημόσια ΕΡΤ, ότι από την εσωκομματική κάλπη, από το κάπως ρευστό εκλογικό σώμα και από την απροσχημάτιστη υποστήριξη των "ιστορικών" στελεχών του Πα ΣοΚ (τα περισσότερα εκ των οποίων εμφανίσθηκαν τουλάχιστον από το 1981), νικητής θα αναδειχθεί για μια ακόμη φορά ο έως τώρα πρόεδρος του κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Χωρίς μεγάλη πλειοψηφία, αλλά πάντως πρώτος.

Στην περιοχή του νομού Καστοριάς δεν πέρασε απαρατήρητη η εξ αρχής δημόσια συμπαράταξη του κ. Φιλίππου Πετσάλνικου, που είναι εκ των εμπίστων, προβεβλημένων και στενών συνεργατών του, στο πιο κοντινό πλευρό του κ. Παπανδρέου, ενώ η αποκωδικοποίηση των κινήσεων πολλών από τα υπόλοιπα στελέχη, καταγράφτηκε ως η επίσημη πρώτη, η πρεμιέρα μιας περιόδου αμφισβήτησης του αειθαλούς βουλευτή.

Διότι, αν επιτρέπονται οι γενικεύσεις σε προβλέψεις, στην Καστοριά όσο και στην Βόρεια Ελλάδα μοιάζει να επικρατεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αντίθετα στην νοτιότερα και ειδικά στην Αθήνα φαίνεται να επικρατεί με άνεση ο μέχρι τώρα πρόεδρος του κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση, στην περιοχή Καστοριάς η υποψηφιότητα του κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου πρέπει να συγκεντρώνει σημαντική παράσταση επικράτησης.

Όλα αυτά όμως, - καθώς και οι αντιδράσεις νικητή και ηττημένων, όπως και οι αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, αποτελούν υποθέσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από την Κυριακή και μετά. Από την ημέρα που η Καστοριά θα ήθελε λογικά να εορτάζει πάντα την αποτίναξη.

.

Σχετικά κείμενα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ