13.10.07

ΟΔΟΣ: Σκιές

Ένσταση κατά του κύρους της εκλογής (εκλογιμότητας) της βουλευτού Καστοριάς κ. Βίβιαν Μπουζάλη άσκησε την τελευταία ημέρα της 15νθήμερης προθεσμίας, στο αρμόδιο εκλογοδικείο ο τ. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά κ. Ανέστης Αγγελής που διεκδικούσε την επανεκλογή του στις τελευταίες εκλογές. Η ένσταση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι η κ. Μπουζάλη πριν τις εκλογές δεν παραιτήθηκε εγκαίρως κατά την άποψη του κ. Α. Αγγελή από θέση συμβούλου που διατηρούσε στα ΕΛΤΑ. Απομένει να διερευνηθεί δικαστικά αν πράγματι έτσι είναι.

Είναι η πρώτη φορά που οι εκλογές της Καστοριάς οδηγούνται στο Εκλογοδικείο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ένστασης, είναι προφανές ότι επί της ουσίας, τόσο λόγω της σχετικά μικρής διαφοράς σταυρών προτίμησης μεταξύ της πρώτης και του δευτέρου, που πάντως δεν αναιρεί το αποτέλεσμα, όσο (και κυρίως γι' αυτό), λόγω της κάπως απότομης πολιτικής προσγείωσης (ή μήπως απογείωσης;) της νέας βουλευτού που εξελίχθηκε στα τοπικά κομματικά πράγματα αλματωδώς, ορισμένοι στην τοπική της Νέα Δημοκρατία, και εν προκειμένω στο επιτελείο του κ. Ανέστη Αγγελή, αμφισβητούν στοιχεία της ουσιαστικής νομιμοποίησης της αντιπάλου τους. Και αυτό είναι κάτι σοβαρό που προδιαγράφει εντάσεις.

Σαφές είναι πάντως ότι, τέτοιου είδους καταστάσεις σκιάζουν την έναρξη της βουλευτικής σταδιοδρομίας της κ. Β. Μπουζάλη, η οποία δεν δείχνει να προβληματίζεται για την πολύπλευρη κριτική που διατυπώνεται σχετικά με την ταχύτητα της εξέλιξής της, αν και θα έπρεπε να είναι επηρεασμένη από τα δημοκρατικά ήθη των ΗΠΑ, στις οποίες η προαγωγή των πολιτικών και η υποψηφιότητά τους προϋποθέτει μακροχρόνια βάσανο και εκτενή κοινωνικό και κομματικό έλεγχο.

Ίσως να μην είχε χρόνο -λόγω των σπουδών της- να επηρεαστεί από το πολιτικό σύστημα της χώρας στην οποία «συγκαταλέχθηκε» (όπως η ίδια ισχυρίζεται στο βιογραφικό της) ως μια από τις «2.000 πιο πετυχημένες γυναίκες των ΗΠΑ». Αλλά εκεί η ζωή των δημοσίων προσώπων και ειδικά των πολιτικών την προεκλογική περίοδο, περνά από το μικροσκόπιο. Ενώ αντίθετα, εδώ, προτιμήθηκαν εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι άγνωστες στην Εγγύς, αλλά και στην Μέση Ανατολή.

Για την ΟΔΟ αποτελεί τεκμήριο έλλειψης πολιτικής παιδείας, ή απλώς απειρίας, το γεγονός ότι από το περιβάλλον της νέας βουλευτού (η οποία έχει αναλάβει με δεσμεύσεις της πολλές υποχρεώσεις έναντι του νομού) συνεχίζουν σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες να εκτοξεύονται απειλές για δικαστικά μέτρα σε βάρος της εφημερίδας, με αφορμή τα προεκλογικά σχόλια σε σχέση με την προέλευση του πτυχίου ΜΒΑ, στα οποία δυστυχώς δεν απάντησε μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ